Presedintele Camerei Deputatilor a refuzat sa inregistreze motiunea PD-L impotriva taxei auto

Sesiunea parlamentara debuteaza cu un scandal. Presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a returnat motiunea simpla a PD-L, indreptata impotriva taxei auto. PSD a anuntat deja ca nu va vota documentul, la fel si partidele aflate la Guvernare, PNL si UDMR. PRM nu este de acord cu taxa, dar nu a luat inca o decizie. Nici conservatorii nu au anuntat cum vor vota, informeaza Realitatea.net.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a refuzat sa inregistreze motiunea PD-L, invocand motive procedurale. Olteanu a precizat ca motiunea a fost depusa fara respectarea legii. El a explicat ca motiunea trebuia mai intai anuntata in Plenul Parlamentului si mai apoi depusa pentru inregistrare la Camera Deputatilor.

Respingerea depunerii motiunii a fost un prilej pentru Bogdan Olteanu sa ironizeze capacitatile parlamentarilor democrat-liberali.

"Stiu ca istoria se repeta. Regret ca inca nu s-a ajuns la capacitatea grupului PD de a depune motiuni", a spus Bogdan Olteanu.

Olteanu le-a transmis celor de la PD-L ca astfel de proceduri "sunt de regula cunoscute de parlamentari", dar ca opozitia este un bun prilej pentru ca PD-L sa invete sa respecte legile, ceea ce ii va folosi cand ajunge la putere. Presedintele Camerei a precizat ca, daca motiunea va fi adoptata, Guvernul va trebui sa tina cont de ea. "Nu pot sa discut despre un vot cata vreme nu am o motiune", a comentat el in acelasi ton ironic. El a explicat si ca adresa pe care a primit-o din partea grupului PD – cum se numeste legal in Parlament, desi adresa facea referire la grupul PD-L – era "anonima" si nu putea decat sa presupuna cine sunt autorii.

Marti, PD-L a depus la Camera Deputatilor motiunea simpla intitulata "Anulati taxa de prima inmatriculare".

Documentul cere anularea taxei auto si restituirea banilor platiti de cetateni, fara ca acestia sa apeleze la procese in instante. Democrat-liberalii considera ca taxa contravine Tratatului Uniunii Europene. Ei spun ca aceasta este mult prea mare in comparatie cu veniturile populatiei, instituie un tratament preferential si a fost deja invalidata de justitia romana.

Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la 1 ianuarie 2007. Guvernul a anuntat ca intentioneaza sa o transforme, printr-o ordonanta de urgenta, in taxa de poluare. Decizia finala va fi luata dupa consultari cu toate partidele parlamentare.

spot_img

Ultimele știri