Solul si panza de apa freatica pot fi folosite ca surse de energie pentru pompele de caldura Junkers, lansate recent in Romania, anunta un comunicat Bosch.
Junkers, marca a concernului german Bosch, urmareste ca prin lansarea pompelor de caldura, sa contribuie la generarea eficienta si ecologica a caldurii utilizate pentru incalzirea apei si a locuintelor. Astfel, pana la 75 % din energia folosita provine din natura.
„Pompele de caldura sunt echipamente ecologice, economice si durabile, reprezentand o sursa de caldura regenerabila care nu este limitata de indeplinirea unor conditii deosebite, avand o durata de viata lunga”, a declarat Alexandru Eftimiu, director regional de vanzari, Divizia Termotehnica, in cadrul Bosch.
In luna iunie, Junkers a initiat caravana „Caldura din natura”. Aceasta a avut drept scop informearea publicului din 13 mari orase ale tarii despre optiunile existente pentru incalzirea eficienta, economica si ecologica pentru promovarea unui comportament responsabil fata de mediu, se precizeaza in comunicatul Bosch.
In cadrul caravanei au fost prezentate si pompele de caldura geotermale, impreuna cu beneficiile oferite de aceste produse ecologice.
„In ultimii doi ani, am desfasurat si un program amplu de testare a pompelor de caldura, in urma caruia au fost montate aproximativ 50 de instalatii, pe intreg teritoriul tarii.Concluzia noastra a fost ca Romania are mediul perfect pentru functionarea pompelor de caldura. Lansarea de produse noi pe piata romaneasca reprezinta si un semnal pe care il dam pietei”, a aratat Eftimiu.
Numarul pompelor de caldura instalate in Europa creste de la an la an. In Elvetia, in fiecare a treia casa nou construita este instalata o pompa de caldura. In Suedia, peste 90% dintre casele nou construite sunt incalzite cu pompe de caldura. Pe piata din Romania, pompele de caldura sunt produse relativ noi, care au in schimb un potential de dezvoltare extrem de ridicat.
Foto: bosch-press.com