Peste 4.000 de oameni vor alerga la maratonul Bucurestiului

Peste 4.000 de oameni sunt asteptati duminica, 18 octombrie, la ora 9.30 in Piata Constitutiei la startul competitiei Raiffeisen Bank Bucharest City Marathon. Pana in acest moment s-au inscris 1.100 de participanti in special pentru probele maraton, semi-maraton si stafeta.

Alergatorii care s-au inscris pe site sunt asteptati sa-si ridice tricoul si numarul de participare in Piata Constitutiei, vineri intre orele 12 si 15 si sambata intre orele 9 si 17. Cei care se decid in ultimul moment se mai pot inscrie la intreceri pana duminica dimineata inclusiv in Piata Constitutiei. Probele pentru care pot opta sunt: maraton (42,195 km), maraton-stafeta (4×10,548 km), semi-maraton (21,095 km), cursa populara (4 km), cursa copiilor (1 km) si cursa scaunelor cu rotile (4 km).

In cadrul maratonului vor alerga atleti din peste20 de tari precum Kenya, Italia, Marea Britanie, Germania, Statele Unite. Traseul pentru maraton este: Piata Constitutiei, Bulevardul Unirii, intoarcere Piata Constitutiei, Piata Natiunilor Unite, Calea Victoriei, intoarcere strada Ion Campineanu, Splaiul Independentei, Opera Romana, intoarcere Podul Eroilor, Stirbey Voda, B.P. Hasdeu, strada Izvor, Calea 13 Septembrie, Piata Constitutiei. Traficul in aceasta zona va fi inchis timp de sase ore pentru ca atletii sa alerge in siguranta.

“Asteptam peste 4.000 de oameni la start inscrisi la toate cursele. Copiii vor avea o cursa speciala si ma bucur foatre mult ca ei sunt atat de implicati. Maratonul este important pentru Romania, vor veni multi oameni din afara. E un mijloc de promovare a Bucurestiului si a sportului de masa. Cei care alearga azi sunt campionii de maine”, a declarat Valeria Racila van Groningen, presedintele Asociatiei Bucharest Running Club.

Organizatorii vor oferi 60 de premii in valoare de 40.000 de euro, iar costul total al organizarii maratonului se ridica la 300.000 de euro.

In cadrul evenimentului va avea loc si campionatul national de maraton unde vor alerga 30 de atleti profesionisti. “E foarte important sa termini un maraton, nu doar sa-l castigi”, a declarat Sorin Matei, presedintele Federatiei Romane de Atletism.

Sumele colectate la cursa populara vor fi donate ONG-urile Vitor Plus si Asociatia pentru Dezvoltare Durabila pentru impadurirea celei mai desertificate zone din Romania in judetul Calarasi si ONG-ului Hostice Casa Sperantei pentru ingrijirea bolnavilor de cancer.

Incalzirea va avea loc intre 8 si 9 duminica dimineata, iar cursele vor incepe de la 9.30. Timpul limita pentru maraton este de 6 ore, iar pentru sportivii profesionisti de 3 ore.

“Sunt fericit ca maratonul din Bucuresti creste, asteptam un numar dublu de participanti fata de anul trecut. Speram ca anul acesta sa scoatem un timp mai bun”, a declarat Paolo Ottone, director operational Raiffeisen Bank Bucharest City Marathon.

Text de Loredana Pana

spot_img

Ultimele știri