Parlamentarii europeni sunt invitati sa "Guste Romania"

Parlamentarii din legislativul european vor fi invitati pe 3 si 4 martie sa „Guste Romania”, intr-o expozitie de branzeturi traditionale organizata de eurodeputatele PSD Daciana Sarbu si Viorica Dan. Membrele Comisiei de agricultura din Parlamentul European il au ca invitat special pe Dacian Ciolos, comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala.

Expozitia si degustarea sunt organizate impreuna cu Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania si sunt menite sa promoveze Romania prin intermediul uneia dintre valorile sale gastronomice, branza traditionala. Evenimentul se doreste a fi o oportunitate de a patrunde pe piata europeana.

Vor fi prezenti producatori din regiuni diverse ale tarii, unele renumite la nivel national, precum Sibiu, Brasov sau Bran, altele inca nedescoperite suficient, precum cele din judetele Constanta, Alba sau Arad. In afara degustarii de branza in coaja de brad sau cas afumat, participantii vor primi si un pliant cu informatii despre acestea.

“Se vorbeste mult, in tara, despre imaginea Romaniei, dar gesturile care conteaza cu adevarat nu sunt clipurile costisitoare, ci reperele concrete. Branza e un astfel de reper: noi am adus aici produse speciale, realizate dupa ritualuri foarte vechi, din ingredientele cele mai naturale. Gustul lor poate fi o pledoarie in favoarea Romaniei, una mult mai convingatoare decat discursurile de la Bucuresti”, considera Daciana Sarbu.

Evenimentul va avea loc in spatiul Yehudi Menuhin (PHS 01) din cladirea Parlamentului European. Miercuri, 3 martie, la ora 19 (a Bruxelles-ului), se va desfasura o receptie, iar joi, la ora 12, un cocktail. Expozitia va fi deschisa pe durata ambelor zile.

Foto: vreausacalatoresc.blog.co

spot_img

Ultimele știri