ONU: Rata distrugerii padurilor in lume a scazut in ultimul deceniu

Distrugerea padurilor lumii a scazut in ultimul deceniu, insa continua tot intr-un ritm alarmant in multe state, potrivit Natiunilor Unite, citate de Earth Times.

La nivel global, aproximativ 13 milioane de hectare de paduri au fost transformate in terenuri agricole sau au disparut pe cale naturala in fiecare an, in perioada 2000 si 2010, compatariv cu 16 milioane de hectare anual in anii 1990. Datele au fost oferite de Organizatia ONU pentru Hrana si Agricultura (FAO).

“Pentru prima data, am reusit sa aratam ca rata defrisarilor a scazut in intreaga lume ca rezultat al eforturilor concentrate efectuate atat la nivel local, cat si international”, a declarat Eduardo Rojas, reprezentant al departamentului forestier din cadrul FAO.

“Cu toate acestea, rata defrisarilor este inca foarte ridicata in multe state, iar regiunile de padure neatinse de activitatile umane continua sa se reduca, prin urmare tarile trebuie sa isi intareasca eforturile de conservare si management al padurilor”, a adaugat acesta.

Brazilia si Indonezia care au avut parte de cele mai mari pierderi de padure din lume in anii 1990, au in prezent o rata de defrisare mai mica, potrivit FAO.

In plus, actiunile ambitioase de plantare a copacilor in state precum China, Inida, SUA si Vietnam, combinate cu expansiunile naturale de padure in anumite regiuni, au contribuit la marirea suprafetelor forestiere cu peste sapte milioane de hectare de paduri noi anual.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri