Masacru in China: Omorarea in masa a cainilor fara stapan

Autoritatile chineze din orasul Hanzhong sunt responsabile pentru moartea violenta a peste 40.000 de caini. Dupa spusele primarului din Hanzhong, Xing Tianhu, oribilul macel este o reactie la descoperirea catorva cazuri de rabie in oras, informeaza un comunicat din partea Fundatiei pentru Protectia Animalelor VIER PFOTEN.

Media si organizatiile internationale pentru protectia animalelor semnaleaza mai multe cazuri in care adevarate vanatori de caini au fost organizate, acestea avand ca finalitate munti de cadrave in mai multe puncte ale orasului.

In perioada premergatoare Jocurilor Olimpice din 2008, VIER PFOTEN a atras atentia asupra modului brutal in care animalele sunt tratate in China. In timpul Jocurilor Olimpice, numarul actelor de violenta impotriva animalelor in public a scazut, pentru a nu ofensa turistii din alte tari. Imediat ce acestia din urma au plecat, China a revenit la vechile obiceiuri, animalele fiind tratate in continuare inuman.

“Sa incerci sa explici acest masacru ca fiind o masura necesara pentru sistemul de sanate publica este ceva incredibil de cinic !”, a declarat Anca Tomescu, Head of Programmes VIER PFOTEN Romania. “Rapoartele internationale de cercetare statistica au aratat ca uciderea in masa a animalelor poate chiar sa conduca la cresterea numarului bolilor infectioase”, a mai spus aceasta.

In timpul “genocidului” au fost, si inca sunt ucisi, atat pisicile si cainii sterilizati si vaccinati dar si celelalte animale. Teritoriile ramase goale sunt in scurt timp repopulate de alti maidanezi, in general netratati medical. Astfel, se creeaza acest cerc vicios al mortii si violentei, explica Anca Tomescu, Head of Programmes VIER PFOTEN Romania.

Este recunoscut la nivel international faptul ca doar masurile ce combina un strict control al inmultirii animalelor, vaccinare si monitorizare pot imbunatati situatia animalelor fara stapan.

VIERR PFOTEN a avut proiecte internationale in diferite orase din Europa de Est mai ales, tocmai pentru a rezolva problema animalelor fara stapan intrr-un mod uman. Experienta din ultimii 10 ani in care s-au desfasurat aceste programe a aratat ca doar printr-o mai buna educare a populatiei, combinata cu tratamente medicale pentru animale se pot obtine rezultate bune.

Brutalitatea autoritatilor chineze este scandaloasa, spun reprezentantii VIER PFOTEN. China trebuie ca de acum sa adopte o atitudine mai moderna si mai umana referitor la animale. Un prim pas ar fi stoparea omorarii fara rost a fiintelor vii si inceperea unui proces de implementare a unor solutii umane si sustenabile.

Foto: VIER PFOTEN

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri