Decimarea plantelor medicinale ar putea ameninta sanatatea a milioane de oameni din intreaga lume care se bazeaza pe medicina traditionala pentru a se trata de diferite boli grave, potrivit oamenilor de stiinta din cadrul organizatiei ecologiste Plantlife din Marea Britanie, informeaza Telegraph.
Aproximativ 15.000 de specii de plante medicinale sunt amenintate de poluare, de culegere excesiva si de degradarea habitatului, precum tisa din Himalaya, care este o planta cunoscuta ca sursa de medicamente anticancer.
Plantlife propune, pentru protejarea plantelor medicinale, amenajarea unei rezervatii naturale pentru plante medicinale in China si promovarea cultivarii acestora de fermierii din Nepal. Potrivit membrilor organizatiei, protejarea plantelor medicinale este importanta nu numai pentru sanatatea umana, dar si pentru ecosistemele inconjuratoare.
Medicina traditionala este principala sursa de sanatate pentru multi oameni din lume pentru ca este de cele mai multe ori cea mai eficienta si accesibila. De exemplu, plantele din Africa Rasariteana sunt folosite la tratarea malariei si a infectiilor oportuniste HIV.