Lafarge Romania si WWF Programul Dunare-Carpati Romania au anuntat ca si-au reinnoit cu inca 4 ani colaborarea pentru reducerea amprentei asupra mediului inconjurator.
Acordul extinderii parteneriatului a fost semnat pe 21 octombrie intarind si pe plan local parteneriatul global care a fost reinnoit in luna aprilie a acestui an intre cele doua grupuri.
„Prin reinnoirea parteneriatului cu WWF Programul Dunare-Carpati Romania, toate operatiunile Lafarge din Romania sunt angajate sa contribuie la minimizarea amprentei lor asupra mediului inconjurator si sa amelioreze continuu indicatorii de dezvoltare durabila. Unul dintre proiectele initiate impreuna cu partenerii nostri de la WWF – DCP Romania, ‚Doua lumi, o singura planeta’ si derulat in comunitatile unde desfasuram activitati industriale, a avut ca obiectiv sensibilizarea copiilor de varsta scolara medie in spiritul unui comportament constient fata de natura, fata de conservarea valorilor mediului inconjurator, mai ales in zonele si ariile protejate“, a declarat Philippe Questiaux, director general Lafarge Ciment Romania.
„Parteneriatul cu Lafarge in Romania demonstreaza ce inseamna de fapt Responsabilitate Sociala Corporatista. Implicarea pe termen lung in dezvoltarea durabila a comunitatilor, includerea indicatorilor de sustenabilitate in evaluarea performantei afacerii si schimbarii structurale in interiorul acesteia, comunicarea interna si educarea angajatilor in acelasi spirit, toate acestea sunt importante pentru modul in care WWF lucreaza pentru schimbarea paradigmei de business in Romania si in lume.” a precizat Andreas Beckmann, director al WWF Programul Dunare-Carpati.
In cadrul parteneriatului dintre Lafarge Romania si WWF Programul Dunare-Carpati Romania au fost dezvoltate in planurile de actiune anuale instrumente de educatie ecologica in cadrul programului „Doua lumi, o singura planeta”: manualul educativ ,,Arii protejate in Carpati” si taberele de educatie ecologica pentru copii din Hoghiz (jud. Brasov), Targu-Jiu (jud. Gorj), Medgidia (jud. Constanta) si Aghires (jud. Cluj), comunitati in care Lafarge deruleaza operatiuni industriale.
Pentru a constitui un exemplu si o referinta in domeniu, s-a demarat un studiu comun pentru refacerea si conservarea biodiversitatii unei insemnate suprafete situate pe cursul mijlociu al raului Arges, zona in care s-au exploatat agregate de rau si care este inclusa intr-o zona desemnata de Romania ca parte a Retelei Ecologice Europene Natura 2000.
In 2000, Lafarge a fost primul jucator industrial care a devenit „Conservation Partner” al WWF, prin semnarea unui parteneriat global pe cinci ani, reinnoit pentru prima data in 2005. Pe parcursul acestui parteneriat continuu, in 2006 Lafarge Romania si WWF Programul Dunare-Carpati Romania si-au oficializat dorinta de a colabora pentru reducerea amprentei asupra mediului in sectorul materialelor de constructii.
In Romania, Lafarge este si un membru al WWF Corporate Club, o platforma de cooperare intre WWF si acele companii care considera responsabilitatea fata de mediu o parte importanta a misiunii lor.
Foto: rri.ro