Pitonul birmanez, cheia vindecarii inimilor noastre

Studii recente au demonstrat ca masa inimii pitonului birmanez ar creste cu 40% intr-un interval de 24 pana la 27 de ore, acest lucru intamplandu-se dupa ce acest sarpe neveninos si-a inghitit prada.

Capabila sa devoreze si o caprioara sau un aligator, cea mai mare reptila din lume secreta acizi grasi care au proprietati benefice pentru inima, iar cantitatile de trigliceride se multiplica de 50 de ori in sangele sau la o zi dupa ce aceasta reptila, care masoara 9 metri si cantareste 90 de kilograme, si-a inghitit prada.

In ciuda unei cresteri puternice a grasimilor in organismul pitonului birmanez, in timpul digestiei, nu s-au constatat depuneri de grasime pe inima sa si, in plus, a fost observata cresterea unei enzime, denumite superoxid de dismutaza, renumita pentru proprietatile  protectoare asupra muschiului cardiac uman, mai ales la barbati.

Dupa ce au determinat compozitia chimica a plasmei sangvine a pitonului aflat in plina digestie, cercetatorii au injectat aceasta substanta la pitoni birmanezi care aveau stomacul gol si la soareci si au observat ca volumul inimii acestor vietuitoare se mareste, iar sanatatea lor este perfecta.
 

Cercetatorii de la Universitatea din Colorado, SUA, care si-au publicat studiul in revista Science considera ca aceasta descoprire este cheia unor noi tratamente care pot combate bolile de inima.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri