Habitatul uman, cel mai mare inamic al biodiversitatii

Extinderea habitatului uman are un impact negativ de 1.000 de ori mai mare asupra biodiversitatii decat restul cauzelor care duc la disparitia faunei si florei, este concluzia expertilor din cadrul Natiunilor Unite, la startul anului biodiversitatii, transmite The Telegraph.

Anul International al Biodiversitatii se lanseaza astazi, cu o ceremonie desfasurata in Berlin, la care vor sustine discursuri premierul german Angela Merkel si secretarul general ONU, Ban Ki-Moon.

Extinderea oraselor, a agriculturii si a infrastructurii sunt principalele motive pentru declinul biodiversitatii. Din acest motiv, secretarul general ONU este asteptat sa lanseze un apel catre liderii mondiali sa initieze masuri suplimentare pentru a proteja padurile, coralii si alte ecosisteme.

Pe masura ce padurile si apele se degradeaza, omenirea va pierde serviciile pe care acestea le ofera gratuit, dar si protectia de fenomene meteo extreme.

Rata de disparitie a biodiversitatii i-a facut pe unii oameni de stiinta sa afirme ca Pamantul traverseaza cea de-a sasea mare extinctie, precedentele cinci fiind provocate de fenomene naturale.

Foto: The Telegraph

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri