Gazeta de Sud: Parcul Cornitoiu, tratat cu comisii

Fostul parc din cartierul Cornitoiu este folosit periodic pe post de rampa de gunoi in ciuda nenumaratelor sesizari venite din partea craiovenilor si a promisiunilor de curatare lansate de municipalitate inca din 2006.

Sursa de infectie care erupe din canalul deschis la doi pasi de bulevardul George Enescu, in fostul parc Cornitoiu, si mizeria din jur nu au disparut nici la trei ani de cand autoritatile publice promiteau ca vor „apreta“ zona. Directorii, inspectorii si consilierii Primariei Craiova, competenti peste masura in ochii sefilor, nu le dau de cap nici gunoaielor din fostul parc. Sub scuze de genul ca terenul este privat si oamenii sunt necivilizati, functionarii permit degradarea continua a ceea ce a ramas din zona verde si in acelasi timp a imaginii orasului, pe care incearca sa o imbunatateasca altfel cu proiecte de infrastructura.

„Ce folos ca multe se schimba si altele se repara in orasul asta? Totul e bine mersi pana ajung in dreptul parcului. De aici trebuie sa respiri duhoare. Si preferabil ar fi sa nu treci prin parc. Si nu scapi nici cand ajungi acasa, ca tot trebuie sa deschizi geamul, ca sa aerisesti. Au promis de la primarie ca muta canalul, ca fac curatenie, dar degeaba. Au adus unii moloz, l-au luat altii. Acum au venit cu gunoaie si se vor mai strange. Mai scrie presa, se mai ridica gunoaiele… Dupa aia se aduc altele“, a spus Georgeta Badea. Autoritatile, inca incapabile sa miste un deget macar pentru a pazi, daca nu pentru a lua masuri concrete, se ocupa in aceasta vreme cu formarea de comisii.

„La nivelul Institutiei Primarului Municipiului Craiova vor incepe demersurile in vederea formarii unei comisii alcatuite din reprezentanti ai autoritatii publice locale, ai Garzii de Mediu si Agentiei de Protectie a Mediului, in vederea identificarii sursei de provenienta a mirosului din zona canalului Cornitoiu si luarii masurilor care se impun“, a precizat purtatorul de cuvant al Primariei Craiova, Carmen Licu.

In privinta deseurilor tranzitate prin parc, primaria ne asigura ca „se lucreaza la identificarea proprietarilor respectivelor terenuri pe care se arunca deseuri, pentru a li se pune in vedere sa ingradeasca si sa curete respectiva zona“.
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri