Meteorologii anunta ca incepand de joi temperaturile cresc usor, insa nu vom scapa de ninsori, care vor cuprinde treptat toata tara. "Dinspre Marea Mediterana, un nou ciclon abordeaza Peninsula Balcanica si aduce ninsori in Romania, initial in partea de sud-vest si sud a tarii, dupa care, vineri, ninsorile se vor extinde pe toata suprafata tarii. In sudul tarii, vantul va prezenta intensificari ale vantului, dar nu va fi viscol", a declarat meteorologul Romania TV, Viorica Dima.
Alfel spus, scapam de ger si vin ninsorile, care lovesc din nou sud-vestul Romaniei. Vor mai fi intensificari ale vantului pe partea de sud-est a tarii. In Bucuresti va ninge insa slab cantitativ. Vineri, vantul va bate moderat, dar nu va fi viscol. La finalul saptamanii, in partea de sud-est, ninsorile ar putea sa se transforme in lapovita si chiar ploi.
Sambata dimineata meteorologii prognozeaza temperaturi cu peste 10 grade mai ridicate decat cele inregistrate astazi, intre minus 18 grade in depresiuni si peste zero grade pe litoral.
Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se situeaza sub cotele de atentie
Potrivit informatiilor furnizate de Apele Romane pentru Green Report, debitele se situeaza sub mediile multianuale lunare, cu coeficienti moduli cuprinsi intre 0.30-0.70, mai mici (sub 0.30) in bazinele superioare ale raurilor Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Timis, Cerna, Arges, bazinele mijlocii si inferioare ale Jiului si Oltului si in bazinele hidrografice Ramnicul Sarat si Barlad si mai mari (0.70-1.00) pe raurile din Dobrogea.
Formatiunile de gheata au fost in extindere si intensificare, fiind prezente pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Mures, Timis, Moravita, Nera, Bela Reca, Jiu, Olt, Vedea, Arges, Ialomita, Siret, Prut, raurile din Dobrogea si pe cursurile superioare ale Barcaului, Crisului Repede, Crisului Alb si Begai.
Predomina podul de gheata pe raurile din bazinele hidrografice Olt, Vedea, Arges, Ialomita, Siret, Prut, raurile din Dobrogea si din bazinele superioare ale raurilor Somes, Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Alb si Jiu. Pe celelalte rauri predomina gheata la maluri si naboiul.
S-a mentinut curgerea de naboi pe raurile Somes, Mures, Aries, Tarnava Mare, Olt, Raul Targului, Raul Doamnei, Bistrita si Buzau.
Formatiunile de gheata vor fi in extindere si intensificare, in evolutia lor putand determina variatii de niveluri si debite pe unele sectoare de rau.
Pe raurile din bazinele superioare ale Viseului, Izei, Turului, Somesului, Muresului, bazinele hidrografice Crasna, Barcau, Olt, Moldova, Suceava, Bistrita si Barlad se vor extinde si intensifica podurile de gheata.
Se va mentine curgerea de naboi pe raurile Somes, Mures, Aries, Tarnava Mare, Olt, Bistrita si Buzau. Este posibila aparitia unor noi aglomerari de gheturi pe raurile Lotru si Bistrita.
Cantitatea de gaze pentru incalzire asigurata din import
„Presiunea a scazut in retea, dar e normal, pentru ca este un consum mare. Tinem presiunea sub control ca sa nu depasim stadiul critic, pragul de la care apar probleme. Nu este cazul sa declansam situatie de urgenta. Avem cadrul legislativ sa luam masurile care se impun, nu este cazul acum. In urmatoarele zile vom vedea. Avem asigurata o cantitate de 17,5 milioane metri cubi pentru azi si pentru maine 20 milioane metri cubi”, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Claudiu Stafie, secretar de stat in Ministerul Economiei.
Foto: blizzard-games-guides.blogspot.com
Citeste: