Din totalul de 801,861 milioane lei, programele pentru gestionarea deșeurilor vor avea finanțare de 150 milioane de lei, din care 100 de milioane lei credite de angajament, iar restul credite bugetare.
De asemenea, 305 milioane lei vor merge către proiecte pentru sisteme integrate de alimentare cu apă, canalizare și stații de epurare. Bugetul total al acestei secțiuni este de 621,86 milioane lei, iar 316,86 milioane lei reprezintă credite de angajament.
Programul “Rabla“ beneficiază, în acest an, de o alocare în valoare de 154,86 milioane lei, iar pentru programul național de îmbunătățire a aerului prin realizarea de spații verzi suma prevăzută din Fondul de Mediu este de 70 de milioane de lei, restul până la 170 de milioane de lei însemnând credite de angajament.
Alte alocări bugetare de la Fondul pentru Mediu vizează, în 2014, printre altele: închiderea iazurilor de decantare din sectorul minier (30 milioane de lei), creșterea producției de energie din surse regenerabile (70 milioane de lei), optimizarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului (trei milioane de lei) și educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului (21 milioane de lei — credite bugetare, respectiv 25 milioane de lei — credite de angajament).
Veniturile totale ale Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) și Fondului pentru Mediu vor fi, în 2014, de 852,48 milioane de lei, în creștere cu 45,41% comparativ cu execuția bugetară din anul anterior la ultima rectificare, potrivit Hotărârii de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe acest an al Fondului pentru mediu și al AFM, publicate în Monitorul Oficial.