Peste 600 de tone de DEEE-uri colectate la Marea Debarasare

Marea Debarasare din 19 aprilie a fost un succes, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Attila Korodi, cu ocazia bilantului. Cantitatea de deseuri de echipamente electrice si electronice colectata a fost de peste 646 de tone, depasind-o pe cea de pe 3 noiembrie anul trecut, de peste 576 de tone.

"’Marea Debarasare’ de colectare a DEEE, desfasurata in 19 aprilie, poate fi considerata un real succes si tin sa le multumesc tuturor factorilor implicati in desfasurarea ei, de la nivel central sau local. Asa cum am afirmat inca din ziua respectiva, cantitatile colectate in campania din 2008 le-au depasit pe cele din prima campanie, desfasurata in 3 noiembrie 2007", a declarat ministrul Mediului.

Suceava este judetul campion la colectare de deseuri de echipamente electrice si electronice, cu peste 71 de tone de DEEE-uri colectate. Pe urmatoarele locuri de se afla judetele Maramures, cu peste 37 de tone, Brasov, cu peste 36 de tone, Constanta, cu 27 de tone, si Sibiu, cu peste 25 de tone. La capatul opus, al judetelor cu rate mici de colectare, se afla Valcea, cu 850 de kilograme de DEEE-uri, Calarasi, cu 1,4 tone, Giurgiu, cu 1,5 tone, Vaslui, cu 1,8 tone, Tulcea, cu 2 tone, si Ialomita, cu 2 tone.

La capitolul orase, Bucurestiul ocupa primul loc la colectare, cu o cantitate de peste 100 de tone de DEEE-uri. Capitala este urmata de Suceava, cu peste 66 de tone, Brasov, cu peste 25 de tone, Constanta, cu peste 24 de tone, Slatina, cu peste 21 de tone, Sibiu, cu peste 18 tone, Oradea, cu peste 16 tone, Alba Iulia, cu peste 15 tone, Ploiesti, cu peste 14 tone, Baia Sprie, cu peste 12 tone si Cluj Napoca, cu peste 11 tone.

In ceea ce priveste Capitala, cele mai multe deseuri s-au colectat in sectorul 1, unde s-a inregistrat o cantitate de 50 de tone, urmand in clasament sectorul 3, cu peste 13 tone, sectorul 2 – peste 11 tone, sectorul 5 – peste 11 tone, sectorul 6 – peste 10 tone si sectorul 4, cu peste 3 tone.

Ministrul Mediului a precizat ca MMDD a colaborat foarte bine cu cele patru asociatii colective ECOTIC, RoREC, RECOLAMP si ENVIRON.

De asemenea, Attila Korodi a precizat ca, pe langa campania de pe 19 aprilie, MMDD va organiza anul acesta alte doua campanii de colectare in toamna, dintre care una sa fie adresata locuitorilor din mediul rural. "Ne-am propus ca anul acesta sa organizam campanii similare pentru a ne apropia cat mai mult de tinta de 4 kg DEEE/cap de locuitor", a declarat Attila Korodi.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri