Peste 550 de elevi au participat la tabara eco din ”Tara lui Andrei”

Peste 550 de elevi din toata tara au participat in aceasta vara la a treia editie a “Taberei din Tara lui Andrei”. Anul acesta, tabara de educatie eco-civica organizata de Petrom a avut loc in statiunea Cheia din judetul Prahova. Elevii si-au castigat dreptul de a participa in tabara prin clasarea intre primele 24 de locuri in concursul national „Scoala lui Andrei”, desfasurat in aceasta primavara si gazduit pe platforma de responsabilitate sociala Petrom, www.taraluiandrei.ro. Timp de sase saptamani, micii ecologisti au invatat sa respecte natura si au gasit solutii pentru a rezolva problemele din comunitatile din care fac parte.

In fiecare zi de tabara, copiii au realizat impreuna, in echipe, experimente orientate catre descoperirea modurilor inteligente de folosire a resurselor: energie electrica, apa, energie solara si eoliana.

De asemenea, tinerii au explorat padurea si au exersat tehnici de supravietuire, au modelat diverse figurine din lut si au invatat codul Morse, au confectionat zmee si mori de apa, s-au lansat in discutii pe tema surselor de energie si au descoperit cum se pot economisi resursele in fiecare casă.

”90% dintre romani asteapta unii de la altii sa se schimbe ceva”

Fiecare zi de tabara a fost consemnata de copii prin articole pentru revista si stiri video filmate chiar de ei si vizionate la sfarsitul fiecarei zile de toate echipele. In ultima zi echipele au lucrat impreuna si au propus noi modalitati de continuare a proiectelor pentru comunitate cu care au castigat editia de anul acesta a concursului.

„Tabara aceasta este chiar despre dezvoltarea spiritului civic si ecologic in randul copiilor. Daca incerci acest lucru cu adultii nu stiu cat de mult efect ar avea. 90% dintre romani asteapta unii de la altii sa se schimbe ceva. Vreau sa cresc procentul de 10%, vreau sa particip”, a declarat Bogdan Andrei Munteanu (15 ani), reprezentant al echipei „Invingatorii” din Focsani.

Pe timpul taberei copiii au fost coordonati de profesorii lor, ajutati de voluntari recrutati din randul studentilor pasionati de ecologie si implicati in proiecte de responsabilitate sociala.

O tara cu 1.500 cetateni de onoare

La sfarsitul fiecarei saptamani, copiii din fiecare serie au devenit cetateni de onoare si ambasadori ai „Tarii lui Andrei” si au promis sa poarte mai departe mesajul de a fi mai responsabili fata de mediul si comunitatea in care traim.

„Poate cel mai important beneficiu al taberei este dezvoltarea spiritului de actiune si de incredere la generatia tanara. In „Tara lui Andrei” copiii isi exploreaza potentialul si isi pun in valoare puterea lor ca indivizi de a schimba lucrurile in bine. Este aproape magic sa observi transformarea in ei si satisfactia pe care o au atunci cand o idee, un gand bun devine realitate. Iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care Petrom continua sa investeasca in programe de responsabilitate sociala” – a declarat Mona Nicolici, CSR Manager Petrom.

De la lansarea proiectului in 2008, Tabara din”Tara lui Andrei” a primit peste 1.500 copii care au devenit cetateni de onoare ai “Tarii lui Andrei”. In 2010 proiectul a fost unificat cu proiectul „Scoala lui Andrei” si face parte din platforma TaraluiAndrei.ro, un program de responsabilitate sociala Petrom care permite unui numar nelimitat de oameni sa interactioneze, sa comunice, sa se informeze si, mai ales, sa schimbe in mod concret lumea in care traiesc.

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri