Peste 165.000 tone de deseuri de ambalaje au fost reciclate in primele sase luni ale anului in sistemul Eco-Rom Ambalaje, potrivit companiei.
“In primele 6 luni ale anului 2011, in sistemul Eco-Rom Ambalaje, au fost reciclate 165.600 tone de deseuri de ambalaje: dintre care 41.500 de tone de plastic, 65.000 tone de hartie-carton, 30.500 tone de sticla, 11.600 tone de metal si 17.000 tone de lemn. De asemenea, Eco-Rom Ambalaje gestioneaza parteneriate in peste 160 de localitati, acoperind 25% din populatia la nivel national, alaturi de autoritatile locale si operatorii de salubritate”, porivit companiei.
In prezent, portofoliul Eco-Rom Ambalaje include 2220 de clienti, care pun pe piata peste 70% din totalul ambalajelor la nivel national.
Liderul companiilor de servicii-suport pentru intreprinderi
Eco-Rom Ambalaje a obtinut locul intai in Topul Firmelor din Municipiul Bucuresti, la categoria “Intreprinderi mici”, domeniul “Servicii”, grupa de activitate “Activitati de servicii suport pentru intreprinderi.” Premiul a fost acordat in cadrul celei de-a XVIII-a editii a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti, organizat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.
“Acordarea acestui premiu ne onoreaza si ne responsabilizeaza si mai mult pe viitor! tinand cont de modificarea cadrului legislativ in care obligatiile privind valorificarea deseurilor de ambalaje au crescut semnificativ – de la obiectivul global de valorificare de 48%, in 2010, la 57% in 2011 – suportul acordat intreprinderilor in vederea indeplinirii acestor tinte trebuie sa creasca constant si eficient, iar Eco-Rom Ambalaje se preocupa permanent de acest lucru. Premiul obtinut este o confirmare in acest sens si un motiv in plus sa mergem mai departe in desfasurarea activitatilor noastre si sa continuam consolidarea sistemului de colectare selectiva din Romania, in paralel cu informarea si educarea romanilor in acest sens”, a declarat Sorin Popescu, Directorul Eco-Rom Ambalaje (foto).
Pentru anul viitor, Eco-Rom Ambalaje isi propune cresterea numarului companiilor responsabile din sistem, diversificarea pachetului de servicii oferite in domeniul gestiunii deseurilor de ambalaje, cresterea investitiilor si a performantei in sistemul de colectare selectiva pentru populatie.
Primul pas in aceasta directie este dezvoltarea unui program national de evaluare pe baza unui set de criterii de performanta, program initiat si promovat de companie in parteneriatele cu autoritatile locale si operatorii de salubritate desemnati.
Foto: realitatea.net, ecologic.rec.ro