Peste 100 de tone de deseuri electrice colectate de elevii din Patrula de reciclare RoRec

Copiii si tinerii participanti la programului educational de mediu Patrula de reciclare au colectat peste 100 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) pana la 15 aprilie, a anuntata Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.

Aceste deseuri vor fi reciclate conform standardelor de mediu, datorita actiunilor celor 20.000 de elevi si 700 de profesori coordonatori care participa la editia 2013 a programului educational de mediu Patrula de reciclare.

Este ultimul clasament intermediar inainte de raportarea finala de la 15 mai. Intram asadar in linie dreapta, perioada decisiva pentru toti cei care aspira la un premiu. Pentru ca gradinitele, scolile si liceele participante sa se bucure de sprijinul comunitatilor lor in aceasta competitie, incurajam familiile, colegii si vecinii sa se implice si sa sprijine Patrulele de reciclare”, spune  Alexandra Arnautu, manager de proiect.

Incepand din luna noiembrie a anului trecut si pana la 15 mai 2013, sub indrumarea profesorilor coordonatori, agentii Patrulelor de reciclare din Bucuresti si 28 de judete ale tarii desfasoara campanii stradale si online, expozitii si evenimente prin care ii conving pe membri comunitatilor lor sa devina mai constienti de importanta colectarii selective a DEEE si sa se debaraseze responsabil de aparatele electrice vechi, de becuri, neoane si baterii.

Pana in prezent, in 12 dintre judetele participante, Patrulele de reciclare au colectat peste 1.000 kg DEEE. Cea mai mare cantitate DEEE stransa pana la acest moment este de 9.600 kilograme si apartine unei scoli din judetul Olt.

Judetele participante in program sunt: Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Bucuresti, Caras-Severin, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea.

Fiecare agent al Patrulei de reciclare are responsabilitatea de a colecta minimum 4 kg DEEE pana la 15 mai 2013. La finalul editiei, organizatorii vor evalua activitatile si proiectele raportate si vor premia castigatorii la nivel judetean si national: profesorii coordonatori cei mai activi, Patrulele care vor colecta cele mai mari cantitati de DEEE si vor crea cea mai inspirata propunere de mascota a programului.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri