PepsiCo a redus utilizarea plasticului virgin provenit din surse neregenerabile cu 4%

PepsiCo a publicat Raportul de mediu, social și guvernanță (ESG) pentru anul 2023. Raportul oferă o prezentare detaliată a pep+, programul global de transformare care urmărește să stimuleze performanța pe termen lung și valoarea afacerii.

În 2023, PepsiCo a atins unele obiective mai repede decât era prevăzut, a introdus altele noi și a făcut progrese semnificative în privința altora, în timp ce anumite obiective, inclusiv în ceea ce privește ambalajele, continuă să prezinte provocări. Prin investiții strategice, parteneriate și prin acțiuni desfășurate de cei 318.000 de asociați la nivel global, compania a avut următoarele rezultate:

  • A redus emisiile Scope 1 și 2 cu 13% și emisiile totale Scope 1, 2 și 3 cu 5% față de anul trecut;
  • A redus utilizarea plasticului virgin provenit din surse neregenerabile cu 4% de la an la an;
  • A dublat amprenta globală a agriculturii regenerative la peste 1,8 milioane de acri (728.435 hectare);
  • A înregistrat o creștere cu 25% a eficienței utilizării apei în locațiile deținute de companie cu risc ridicat de apă, în comparație cu un nivel de referință din 2015 – PepsiCo a atins acest obiectiv cu doi ani mai devreme decât era prevăzut;
  • A ajutat peste 10 milioane de persoane să obțină acces la apă sigură, ajungând la un total de peste 91 de milioane de persoane din 2006;
  • A introdus două obiective noi de reducere a sodiului și de furnizare de ingrediente diverse
  • 36% din volumul alimentelor PepsiCo s-a încadrat sau a fost sub noile obiective de reducere a sodiului
  • PepsiCo a furnizat 75 de miliarde porții de ingrediente diverse.

În România, PepsiCo a implementat mai multe proiecte cu rezultate:

  • Investiții semnificative în energie verde: PepsiCo a investit 2,1 milioane de dolari în instalarea a peste 3.000 de panouri fotovoltaice în locațiile din Dragomirești, Popești și Covasna. Cu o capacitate de 1.700 kWp, aceste panouri au un potențial de a genera anual peste 1.300 MWh de energie verde. Se estimează că utilizarea acestor panouri fotovoltaice va duce la o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) cu aproximativ 500 de tone.
  • Linie nouă de PET: PepsiCo a investit 13 milioane de dolari într-o linie de producție de PET de mare viteză în Dragomirești. Această linie de producție este considerată cea mai automatizată din portofoliul PepsiCo din Europa și poate produce până la 1 milion de sticle pe zi. Consumul de energie al acestei linii este redus cu aproximativ 30% în comparație cu liniile convenționale, în timp ce eficiența în consumul de energie per litru produs este cu 30% mai mare. De asemenea, noua linie produce cu 60% mai multe băuturi pe unitatea de timp, utilizând cu 20% mai puțin dioxid de carbon și reducând consumul de apă cu 30% per litru de băutură produs. În același timp, aceasta contribuie la scăderea cantității de plastic utilizat cu aproximativ 30 de tone pe an.
  • Flotă de mașini hibride: PepsiCo a înlocuit 80% din flota sa cu 450 de vehicule hibride, contribuind la reducerea emisiilor de CO₂. În conformitate cu datele și recomandările constructorului auto, compania estimează o reducere de 15% a emisiilor de CO2 generate de flota sa de vehicule din România, comparativ cu 2022, și o scădere de 46% față de nivelul de referință din 2015.

„După trei ani de activitate pep+, este clar că accentul pe care l-am pus în cadrul companiei funcționează în multe domenii. Utilizarea materialelor plastice virgine a scăzut de la an la an, iar emisiile totale Scope 1, 2 și 3 au scăzut față de 2022, precum și față de nivelul de referință din 2015. Cu toate acestea, drumul care ne așteaptă va continua să prezinte provocări. Continuăm să analizăm unde să dedicăm timp și resurse pentru a produce un impact semnificativ și să ne asigurăm că ne concentrăm eforturile”, spune Jim Andrew, Chief Sustainability Officer la PepsiCo.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri