Tinand cont ca armata este probabil cel mai mare consumator de petrol din Statele Unite, Pentagonul cauta solutii pentru reducerea acestei dependente de combustibilul fosil, ceea ce va insemna mai multi bani economisiti, potrivit Ecofriend.
Astfel, la fiecare litru de carburant economisit convoaiele care transporta petrol vor fi mai mici cu 6.400 de soldati, prin urmare, mai putine accidente si mai multe vieti salvate in randul oamenilor care sunt nevoiti sa distribuie combustibil in tarile ostile.
Reprezentantii Pentagonului au anuntat deja ca pana in 2050, aproximativ 25% din energia necesara cladirii va proveni din surse regenerabile. De asemenea, acestia au demarat si cateva initiative low-tech ce includ pulverizarea corturilor cu un strat de spuma solida pentru mentinerea corturilor izolate si pentru reducerea consumului de energie pentru incalzire si racire cu aproximativ 50%.
In octombrie 2007, Pentagonul a elaborat un raport prin care recomanda trimiterea unei statii de energie solara pe orbita pentru a testa daca energia colectata de la soare s-ar putea intoarce pe Pamant sub forma de electricitate. Raportul sustine ca statiile pe baza de energie din spatiu ar putea asigura energie curata si ar putea contribui la evitarea potentialelor conflicte energetice atunci cand se vor termina resursele de petrol.