Curentul: Oprescu distruge 5 hectare din parcul Tineretului pentru un club de fite si un restaurant de lux

Sorin Oprescu si-a inceput mandatul de primar al Capitalei cu distrugeri si continua pe aceeasi linie. La inceput, au fost terasele din parcuri, despre care spunea ca nu aveau autorizatie de functionare.

Acum, insa, a trecut chiar la parcuri. Un alt plan maret, pe care il va derula prin intermediul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), de mare „folos“ bucurestenilor si copiilor lor, este constructia unui complex format dintr-un club de lux si un restaurant de fite pe cinci hectare de fauna bogata din parcul Tineretului. La mijloc se afla si o firma privata, careia i-au fost puse la dispozitie cele cinci hectare de parc.

Dupa ce anul trecut primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a dat dovada de exces de zel si a demolat mai multe terase amplasate in parcurile bucurestene, motivand ca vrea sa „redea parcurile bucurestenilor“, anul acesta, edilul pregateste o noua lovitura prin institutia sa de suflet, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB). Mai exact, ALPAB s-a asociat cu o firma privata careia ii pune la dispozitie cinci hectare din Parcul Tineretului, pentru a construi un restaurant de lux si un club de fite.

Oprescu nu tine nici de data aceasta cont de lege, deoarece procentul de ocupare a terenului, adica raportul intre suprafata acoperita la sol de imobilul construit si suprafata totala a terenului, este de 80%, ceea ce depaseste cu mult reglementarile din zona. O alta problema grava este faptul ca pentru constructie e nevoie de defrisari masive.

In zona exista arbori vechi, stejari, care formeaza o vegetatie bogata. Suprafata de cinci hectare destinata complexului se afla in spatele Palatului Copiilor, intre aceasta cladire si Sala Polivalenta. Si cum parcul se afla in „curtea“ primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, si acesta a ridicat pretentii. Piedone este de acord cu proiectul, dar cu o conditie: ca investitorii sa-si mute sediul social la el in sector, pentru a plati taxe si impozite in aceasta zona administrativa.

Citeste articolul in Curentul

Foto: mpinteractiv.ro

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri