Academia-Catavencu a demarat o campanie menita sa-i sensibilizeze pe bucuresteni cu privire calitatea aerului pe care-l respira. Cum nici macar statuile nu ar putea face fata aerului poluat al Capitalei, primii beneficiari ai campaniei sunt Ion Heliade Radulescu, Gheorghe Lazar sau Mihai Viteazul.
2 septembrie. Ziua cea mai egala pentru intreg Pamintul. Noua, insa, Catavencilor, nu ne e egal. Nu ne e egal ce se intimpla cu pamintul pe care calcam, cu apa pe care o bem, cu aerul pe care-l respiram. Prin urmare, azi, 22 septembrie, Ziua Europeana Fara Masini, noi, Academia Catavencu, am demarat o campanie de sensibilizare a bucurestenilor cu privire la aerul pe care-l respira.
I-auziti aici: stiati ca 70% din poluarea capitalei noastre vine de la trafic? Stiati ca –din datele pe luna august 2009 ale Agentiei pentru Protectia Mediului Bucuresti –indicele general al calitatii aerului a cunoscut, la statia de masurare din Drumul Taberei, doar opt zile de calificativ "bun"? Sau ca la Casa Centrala a Armatei, din 23 de zile cu masuratori, aerul a primit nota de trecere in doar 13? Ca la statia Mihai Bravu 18 din 31 de zile au primit calificativ "mediu" sau "rau"? Si asta e pe luna august, deci in vacanta!
Dar ca, in 2004-2006, la CCA s-au depasit valorile critice ale concentratiei de dioxid de azot de peste 2500 de ori, stiati? Si ca la Mihai Bravu concentratia de PM10 (particule de sub 10 microni diametru) a depasit de 529 de ori limita sanatoasa ati auzit? Nu mai pomenim acum de monoxidul de azot, de dioxidul de sulf, de ozon.