Constantenii, receptivi la indemnul colectarii uleiului uzat

Constantenii au aflat din presa si de la voluntarii organizatiei Mare Nostrum despre beneficiile colectarii uleiului uzat si au declarat ca au pus deja in practica ce au invatat

Astfel, locuitorii cartierelor Abator si Km 4-5 colecteaza deja uleiul vegetal uzat si cunosc riscurile utilizarii acestuia de mai multe ori, anunta un comunicat din partea organizatiei Mare Nostrum.

Peste 250 de oameni din cele doua cartiere constantene au fost informati de voluntarii Mare Nostrum despre modul in care uleiul vegetal trebuie folosit, astfel incat sa nu dauneze sanatatii, dar nici mediului inconjurator.

„Nu este o procedura complicata. Practic, uleiul vegetal care ramane in tigaie, dupa gatit, trebuie sa fie colectat intr-o sticla de plastic, si nu aruncat pe teava de la chiuveta sau pe sol. In acest fel, eliminam orice posibilitate ca acest ulei sa polueze mediul inconjurator. Mai departe, uleiul vegetal poate fi predat catre Caravana Mare Nostrum, la datele ce vor fi anuntate in prealabil. Spre exemplu, pentru cartierele Abator si Km 4-5, Caravana Mare Nostrum va veni sa colecteze uleiul uzat pe data de 22 aprilie ”, a explicat Andreea Ionascu, reprezentant Mare Nostrum.

Urmatoarea actiune de informare se va desfasura pe data 17 aprilie, in pietele din Tomis III si Brotacei.

Potrivit Mare Nostrum, doar 41% dintre constanteni colecteaza uleiul uzat in recipiente din plastic, iar 65% ar fi dispusi sa predea uleiul vegetal uzat catre centre mobile de colectare a uleiului.

„Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat” este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE).

Foto: bucataria.net

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri