Ciocolata Cadbury boicotata intr-o gradina zoologica

Gradina zoologica din Auckland a eliminat ciocolata Cadbury din magazinele sale pentru ca celebrul producator a anuntat ca va folosi uleiul de palmier, potrivit Earth Times.

Peter Fraser, expertul in conservare al gradinii zoologice, sustine ca padurea tropicala din sud-estul Asiei este defrisata pentru productia de ulei de palmier. Fenomenul ameninta habitatul urangutanilor, iar daca defrisarile continua in acest ritm, animalele vor disparea in urmatorii 10 ani.

Angajatii gradinii zoologice au ales sa renunte si la alte produse ce contin ulei de palmier, inclusiv la prajituri, taitei si crema de ras. Ei au publicat si un ghid pentru cumparaturi „prietenoase cu urangutanii” pe pagina de internet a gradinii zoologice.

„Chiar daca intelegem pasiunea unor membri ai comunitatii in legatura cu uleiul de palmier, noi credem ca cel pe care il folosim provine din surse sustenabile si speram ca oamenii vor dedica timpul necesar pentru a intelege asta”, se arata intr-o declaratie a producatorului de ciocolata. Acestia explica si ca uleiul vegetal imbunatateste textura ciocolatei.

Purtatorul de cuvant al companiei Cadbury anunta ca uleiul de palmier folosit in productia de ciocolata provine din Malaysia, nu din alte regiuni in care urangutanii sunt amenintati cu disparitia.

Foto: Treehugger

spot_img

Ultimele știri