Patrula de Reciclare. Ultima șansă la înscriere pentru Școlile – Suporter

Programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare a dat ultima strigare la înscriere a unităților de învățământ la Ediția Suporterilor 2018-2019. Școlile-Suporter au acces atât la premiile locale, cât și la cele naționale.

Patrula de Reciclare

Până pe 28 februarie, cadrele didactice din toată țara își mai pot înscrie grădinița, școala sau liceul în cursa pentru premiile locale și naționale, ca Școală-Suporter. Elevii vor avea o experiență de voluntariat pentru mediu și o șansă să contribuie la recordurile celei mai active mișcări de tineret care mobilizează comunitățile la colectarea corectă a deșeurilor electrice.

După înscriere, Școala-Suporter trebuie să susțină echipa locală predând la reciclare minimum 30 kg de deșeuri electrice (orice aparate electrice sau electronice de casat din gestiune sau aduse de elevi). Solicitarea de preluare a deșeurilor se poate face la scoalasuporter@rorec.org sau la numărul de telefon 0745 143 082.

Prin participarea la programul Patrula de Reciclare, școlile își cresc reputația și impactul în comunitate și consolidează implicarea părinților în activitatea de educație. Profesorii coordonatori își îmbogățesc credibilitatea ca formatori, devin lideri de opinie și modele în comunitate și sunt recunoscuți la nivel național pentru rezultatele din cadrul programului.

„Am asistat zi de zi la formarea acestor elevi într-un mod absolut superb: dezvoltarea unor atitudini frumoase faţă de mediul înconjurător, un colectiv unit, prietenii pe viaţă, învingerea unor temeri, aptitudini sociale desăvârşite! Suporterii au oferit copiilor un exemplu de omenie. Sprijinul lor ne-a oferit încredere în forţele proprii şi ne-a ajutat să câştigăm” spune doamna Ioana Moldovan, profesorul coordonator al echipei de la Liceului Tehnologic „Cserey Goga” din Crasna, județul Sălaj.

Aparatele electrice vechi și stricate reprezintă o categorie de deșeuri extrem de periculoasă pentru mediu și pentru oameni. Pentru a evita riscul poluării solului, apei și aerului, niciun astfel de obiect nu trebuie să ajungă în natură sau la gropile de gunoi, ci numai la reciclare.

vonmag.ro

Pentru ca acest obicei responsabil să ajungă să fie adoptat de toți românii, este nevoie de un demers susținut de informare, conștientizare și educație. Copiii și dascălii din grădinițele, școlile și liceele din Patrula de Reciclare influențează deja, cu rezultate tangibile, evoluția comunităților către acest obiectiv.

În primele 4 luni ale ediției în curs, numită Ediția Suporterilor, voluntarii au ajutat la colectarea a peste 1.000.000 de kg de deșeuri electrice și vor să stabilească un nou record – să contribuie la colectarea a 100g de DEEE per locuitor al României, până la 31 august 2019. Pentru asta e nevoie ca fiecare cetățean al României să colecteze măcar cinci baterii și să se asigure că ajung la reciclare, cu ajutorul Patrulei, în loc să le arunce la gunoi.

spot_img

Ultimele știri