Panourile publicitare care filtrează aerul poluat

Universitatea de Inginerie și Tehnologie din Peru (UTEC) și-a asumat misiunea de a transforma panouri regulate în structuri care abordează problemele de mediu. Ca urmare a succesului cu panoul care convertește umiditatea în apă potabilă, echipa de cercetători a dezvoltat panouri care contracarează efectele poluării, prin purificarea a 100.000 de metri cubi de aer în fiecare zi.

Un prim panou a fost instalat într-o zonă a capitalei peruane, Lima, recunoscută pentru nivelul ridicat al poluării. Aici particulele din trafic și cele rezultate în urma activităților de construcție au transformat orașul într-unul dintre cele mai poluate din America de Sud.

Conform datelor colectate timp de o săptămână în luna martie, structura a purificat aproape 500.000 de metri cubi de aer. Tehnologia se bazează pe utilizarea de apei , care filtrează bacteriile și particule. Aceste elemente nocive sunt apoi utilizate pentru a analiza poluarea aerului.

Dovedind încă o dată că panourile pot fi mai mult de atractii de pe marginea drumului și instrumente de marketing, proiectul UTEC demonstrează că panourile și indicatoarele publice pot juca un rol vital în lupta cu consecințele schimbărilor climatice și distrugerea mediului înconjurător și poate fi transformate într-un nou tip de infrastructură.

spot_img

Ultimele știri