Strategia Forestiera Nationala 2013 – 2022, lansata de Ministerul Mediului si Padurilor, prevede plantarea de pana la 20.000 de hectare pe an.
Proiectul Strategiei este acum in dezbatere interna, intre specialistii din Minister si din structurile subordonate. Dupa finalizarea acestei etape, proiectul va fi postat pe site-ul Ministerului Mediului, pentru dezbatere publica.
Media europeana: 33 la suta suprafata impadurita
“Ca rezultate ale implementarii strategiei vrem sa ajungem sa plantam intre 10 000 si 20 000 de hectare anual, pentru cresterea suprafetelor acoperite de padure. Asta inseamna sa ajungem la media europeana de 33 la suta suprafata impadurita. Un alt obiectiv al strategiei este accesibilizarea, crearea drumurilor forestiere, deoarece in prezent Romania se situeaza sub media europeana, cu 6,1 metri liniari la hectar fata de 14 metri liniari la hectar. Ne propunem, astfel, crearea a inca 6.500 de km de drumuri forestiere”, a declarat Mugur Cozmanciuc, secretar de stat in Ministerul Mediului.
Prima intalnire consultativa pe tema viitorului act normativ s-a desfasurat la sfarsitul lunii noiembrie in judetul Bihor.
Guvernul Romaniei recunoaste sectorul forestier ca domeniu de interes strategic. In acest sens, in urmatorii ani, sectorul forestier trebuie sa inregistreze “o dezvoltare competitiva adecvata”, subliniaza Ministerul Mediului. Ultima strategie pentru dezvoltarea sectorului forestier fusese emisa in Romania in anul 2010.
Viitoarea Strategie forestiera ar urma sa se integreze cu strategiile si politicile in alte sectoare de care este strans legata, cum ar fi cele de mediu, agricultura si dezvoltare rurala, energie, educatie si turism.
Foto: alpinet.org
Comentariile tale pot fi postate aici
Citeste si:
Ministerul Mediului protejeaza padurile virgine
60 de milioane de euro pentru reconstructia drumurilor forestiere