Adevarul: Pranzul bio, alternativa la mancarea din legume tratate

Cerealele si fructele din agricultura conventionala au resturi de pesticide, iar pasarile si porcii din crescatorii sunt indopati cu nutreturi.

Ciorba ori tocanita pregatita din legume si din carne luate de la supermarket sau de pe tarabele din piata este „asezonata“ cu ingrasaminte chimice.

Substantele folosite pentru tratarea culturilor agricole obisnuite provoaca boli si polueaza panza freatica. Ca alternativa, produsele biologice, mai scumpe, dar mai sanatoase castiga teren.

Multe dintre rosiile, varza, morcovii si, nu in ultimul rand, fructele comercializate pe piata romaneasca provin din agricultura conventionala, au un aspect artificial si niciun pic de gust.

Guliile, mazarea, fasolea verde, aduse de cele mai multe ori din Turcia, se coc pe drum sau in galantare. Cu toate ca raman saptamani in sir viu colorate, isi pierd calitatile nutritive si devin doar surse de pesticide sau de aditivi alimentari.

„Legumele si fructele obtinute din agricultura conventionala contin reziduuri pesticide ce afecteaza organismul uman si cresc riscul de cancer, iar puii, vitele sau porcii crescuti in ferme sunt tratati cu antibiotice si cu hormoni”, spune Corina Aurelia Zugravu, specialist in igiena alimentatiei si in nutritie.

Citeste articolul in Adevarul

Foto: adevarul.ro

spot_img

Ultimele știri