ACCA: Taxele de mediu trebuie implementate la nivel mondial

Taxele ecologice ar trebui sa fie adoptate la nivel mondial, cu o coordonare globala a ideilor si politicilor. Aceasta este una dintre recomandarile pe care ACCA (the Association of Chartered Certified Accountants) o face guvernelor in declaratia numita “Taxele ecologice in recesiune”, arata un comunicat ACCA.

Folosirea impozitelor ecologice si pentru mediu in incercarea de a contrabalansa scaderea veniturilor provenite din taxe trebuie planificata cu grija de catre guverne si legislatori, spune ACCA. Asociatia avertizeaza guvernele nationale ca nu vor putea gasi solutia pe care probabil o asteapta in taxele pentru emisiile de carbon.”Taxele ecologice nu trebuie sa fie doar o modalitate de a creste valoarea veniturilor din impozite”, spun reprezentantii ACCA.

„Taxele de mediu sunt incununate de succes numai in cazul in care guvernul in cauza este pe deplin angajat in a crea rezultate benefice asupra mediului, folosind o cat mai mare parte din veniturile obtinute in acest scop”, se precizeaza in comunicat.
nepopulari.”

„Noi nu sustinem ca taxele ar trebui reduse – daca impozitele sunt in mod explicit create in scopul de a dezvolta un anumit serviciu. Taxele ecologice trebuie sa fie transparente si clare astfel incat publicul si oamenii de afaceri sa inteleaga care vor fi beneficiile ce vor rezulta din posibilele pierderi cauzate”, a declarat Chas Roy – Chowdhury, directorul general pentru taxe al ACCA.

„Increderea publicului in sistemul de taxe pentru mediu este vitala. Guvernele si expertii in legislatia din domeniu trebuie sa gaseasca un echilibru intre nevoia de a strange venituri si obiectivele de mediu care stau la baza acestei legislatii. Problema este ca ei vor deveni nepopulari”, a mai spus acesta.

Lucrarea „Taxele ecologice in recesiune” recomanda guvernelor sa implementeze taxe de mediu la nivel global, sa stabileasca cu grija politicile de impozite pentru mediu si apoi sa analizeze rezultatele, sa consulte electoratul si mediul de afaceri inainte de introducerea taxelor si sa creasca nivelul de constientizare a necesitatii unor astfel de taxe. Mai presus de toate aceste taxe sa fie explicite si transparente, astfel incat sa poata fi usor de inteles.

„Daca politicile de impozite pentru mediu nu vor beneficia de o coordonare la nivel gobal, atunci ele nu vor avea un impact asupra poluarii la nivel mondial, deoarece companiile pur si simplu se vor reloca si vor muta problemele de poluare cu ele. Daca masurile se aplica inegal, in unele tari da, iar in altele nu, se va pierde competitivitatea la nivel mondial”, a afirmat Andreia Manea, Head of ACCA South Eastern Europe.

ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) este cea mai mare asociatie profesionala contabila globala care are in acelasi timp si cea mai mare dezvoltare cu 362.000 de studenti si 131.500 de membri in 170 de tari.

Foto: eurialleasing.ro

spot_img

Ultimele știri