Obama a vorbit liderilor lumii despre schimbările climatice

Președintele american a cerut colaborarea tuturor națiunilor pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a insistat asupra responsabilității pe care o au acestea față de generațiile viitoare. De asemenea, a inventariat măsurile luate de administrația pe care o conduce în lupta împotriva schimbărilor climatice și a subliniat rolul de lider pe care SUA trebuie să și-l asume în acest domeniu.

09_29_obama_schimbaricl

Barack Obama i-a avertizat ieri pe liderii țărilor membre ONU, reuniți la New York, că este nevoie de colaborare pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.

Vara aceasta a fost cea mai călduroasă vară înregistrată vreodată, iar emisiile de carbon sunt în creștere. […] Trebuie să reducem poluarea în propriile noastre țări și să prevenim astfel efectele schimbărilor climatice. Trebuie să ne adaptăm pentru a face față unui impact inevitabil. Şi trebuie să lucrăm împreună ca o comunitate globală, pentru a face față amenințării, înainte de a fi prea târziu.

Președintele american a sugerat mijloacele prin care statele pot securiza viitorul generațiilor viitoare:

Nu îi putem condamna pe copiii noștri și pe copiii lor la un viitor pe care nu-l pot repara. Cel puțin, nu când avem mijloacele – inovațiile tehnologice și imaginația științifică – să începem să-l reparăm încă de acum.

Liderul SUA a vorbit apoi despre investițiile administrației sale în energii regenerabile, în reducerea emisiilor de carbon, în dezvoltarea industriei mașinilor electrice și în eficientizarea energetică. A precizat că acestea, pe lângă beneficiile pentru mediu, au creat noi locuri de muncă, au contribuit la dezvoltarea economică și au oferit altor națiuni un exemplu demn de urmat.

Doar săptămâna trecută, am anunțat noi acțiuni în domeniul energiilor regenerabile și al eficientizării energetice, care vor aduce consumatorilor economii de peste 10 miliarde de dolari la facturile energetice și vor reduce poluarea prin ne-emiterea a 300 de milioane de tone de emisii până în 2030, echivalentul poluării generate anual de 60 de milioane de mașini. De asemenea, i-am convocat pe liderii sectorului privat, care au acceptat să contribuie până în 2050 la reducerea cu 80% a consumului de gaze periculoase cu efect de seră.

În finalul discursului despre schimbările climatice, Barack Obama a avertizat că acest gen de acțiuni vor atrage rezistență din partea națiunilor, care se vor teme de faptul că lupta împotriva încălzirii globale le-ar putea afecta dezvoltarea economică.

Citește și:

Barack Obama: Schimbările climatice constituie o amenințare la adresa siguranței Statelor Unite

Obama vrea să reducă drastic metanul din exploatările de gaze de șist

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri