O noua provocare: cursa ciclista de 24 de ore

Green Revolution le pregateste iubitorilor sportului o noua provocare: o cursa de 24 de ore pe bicicleta.

Danube Bike 24 se va desfasura in primavara anului viitor, pe un traseu din nordul Dobrogei, in sectorul Tulcea – Luncavita – Macin.

Ideea competitiei este de a parcurge pe bicicleta, in timp de 24 de ore, o distanta cat mai mare.

Lungimea traseului va depasi 300 de kilometri

“Lungimea totala a traseului depaseste 300 de kilometri, iar diferenta maxima de nivel o estimam la circa 400 de metri – intre lunca Dunarii si Muntii Macin”, a explicat, pentru Green Report, managerul de proiect, Mircea Crisbaseanu. Potrivit acestuia, traseul va porni din comuna Luncavita (foto) si va alterna zonele cu asfalt si potecile de padure.

Evident, pe traseu vor fi amenajate puncte de popas, in care ciclistii se pot opri pentru a manca sau chiar pentru a dormi. Dar timpul consumat pentru odihna va reduce timpul destinat parcurgerii drumului.

La Danube Bike 24, participantii trebuie sa vina cu bicicletele proprii. Tinand cont de specificul zonei, concurentilor li se recomanda fie bicicletele de munte (mountain bike), fie biciclete tip touring – destinate parcurgerii distantelor lungi.

Fiecare concurent decide cat timp poate sa pedaleze

Fiecare concurent va decide cat de mult timp poate sa pedaleze. Pentru stimularea participantilor vor fi stabilite praguri de concurs care vor fi premiate separat, astfel incat sa fie recompensati atat sportivii experimentati, care parcurg distantele cele mai mari, cat si incepatorii, veniti sa se relaxeze impreuna cu familia. Din acest motiv, clasamentul si premiile vor fi stabilite pe trei categorii: individual, familii si echipe mixte (doua femei si doi barbati).

Proiectul are ca scop popularizarea practicarii sportului în aer liber și a unui mod de viata sanatos, dar si promovarea turistica a unei zone a Dunarii insuficient cunoscuta publicului larg. Dupa finalizarea evenimentului, in regiune va ramane marcat si semnalizat un traseu de peste 300 de kilometri lungime, iar turistii romani si straini vor fi incurajati sa-l viziteze.

Potrivit organizatorilor, cel putin 3000 de vizitatori vor putea practica ecoturismul pe aceasta ruta, in anul 2013. De asemenea, portiuni de traseu se pot parcurge pentru a cunoaste regiunea, extrem de variata din punct de vedere cultural – geografic.

Pe de alta parte, proiectul are si un obiectiv educativ, de cultivare a raspunderii pentru protejarea mediului. In acest context, vor fi premiati si participantii care vor strange de pe traseu cea mai mare cantitate de deseuri.

In acest moment, proiectul Danube Bike 24 candideaza pentru finantare in cadrul Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati. In program sunt inscrise 209 proiecte, iar stabilirea celor castigatoare se va decide in urma voturilor publicului, trimise prin internet. Votarea se face la adresa https://raiffeisencomunitati.ro/proiecte-depuse/?rid=tulcea, iar rezultatul voturilor  se actualizeaza automat, in timp real, putand fi urmarit pe raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/.

Campania de votare se deruleaza pana la data de 17 septembrie, iar lista proiectelor castigatoare va fi anuntata la data de 19 septembrie 2012.

Programul de Granturi al Raiffeisen, primul de pe piata bancara romaneasca

Programul de Granturi „Raiffeisen Comunitati”, aflat la cea de-a doua editie, este primul de acest gen de pe piata bancara romaneasca.

Programul reprezinta un concurs online de proiecte de responsabilitate sociala, de dimensiuni mici sau mijlocii, derulate de organizatii neguvernamentale, scoli sau spitale in localitatile in care Raiffeisen Bank SA isi desfasoara activitatea. Scopul principal al programului este de a incuraja organizatiile si institutiile din Romania sa dezvolte si sa implementeze programe de responsabilitate sociala in beneficiul comunitatii, care sa duca la imbunatatirea nivelului de trai din Romania. Proiectele sunt inregistrate in cinci categorii: educatie, servicii sociale, sport, protectia mediului si sanatate.

Green Revolution, prima organizatie de ecologie urbana din Romania

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde.

Proiectul reprezentativ al Green Revolution este I Velo – primul și cel mai mare proiect național de bike-sharing. I Velo a fost lansat de Raiffeisen Bank si Green Revolution in anul 2010. In perioada 2010-2011, romanii au petrecut pe bicicletele I Velo peste un milion de ore si au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri. Prin utilizarea transportului ecologic, pe doua roti, in locul autovehiculelor, romanii au facut o economie de peste 800 de tone la dioxidul de carbon emis in atmosfera.

De asemenea, proiectul a creat 70 de locuri de munca, iar marca a avut 5 milioane vizualizari si 500 de aparitii in mass-media romanesti si internationale.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Ciclistii europeni cuceresc Romania

Reteaua I Velo asigura transportul ecologic

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri