O companie din China a construit o vilă imprimată 3D în mai puțin de trei ore

Compania chineză Zhuoda a „construit” o vilă cu două etaje în mai puțin de trei ore. Casa, formată din șase module imprimate 3D, a fost asamblată ca niște cărămizi LEGO în fața unui public care a fost apoi invitat să exploreze interiorul. Locuința modulară ignifugă poate rezista la un cutremur de magnitudinea 9 și e făcută dintr-un material de construcție special care provine din deșeuri industriale și agricole este rezistent atât la foc cât și la apă și nu conține substanțe nocive cum ar fi formaldehida, amoniacul sau radonul, informează Inhabitat.com.

3D-printed-villa-by-ZhuoDa-5

Compania a finalizat aproximativ 90% din construcție într-o fabrică externă înainte ca piesele modulare să fie expediate către terenul unde urmau să fie instalate. Acest proces eficient econimisește timp și reduce dramatic costurile de construcție la doar 400-480 de dolari pe metru pătrat. Conform spuselor lui An Yongliang, inginerul de dezvoltare de la Zhuoda, producția vilei imprimate 3D, de la construcția inițială până la asamblarea finală, durează numai 10 zile, în timp ce, în mod normal, construirea unei vile tradiționale durează jumătate de an.

Casa poate să reziste la cutremure de magnitudine mare, deoarece modulele, care cântăresc fiecare peste 100 de kilograme pe petru pătrat, suportă independent greutatea. Casa cu structură încadrată de oțel poate, de asemenea, să fie umplută cu materiale termoizolante. Zhuoda Group a depus peste 22 de patente pentru tehnologiile lor și ține ascunse materialele secrete folosite.

3D-printed-villa-by-ZhuoDa-4

3D-printed-villa-by-ZhuoDa-2

După imprimarea 3D a structurii, compania a aplicat straturi de texturi decorative pe fiecare modul, înainte ca acesta să fie asamblat. Clădirile fabricate astfel pot rezista la uzură timp de cel puțin 150 de ani.

3D-printed-villa-by-ZhuoDa-9

3D-printed-villa-by-ZhuoDa-8

3D-printed-villa-by-ZhuoDa-11

3D-printed-villa-by-ZhuoDa-7


 Sursă foto: Zhuoda

Mai citește și:

„Eco-turnurile”, soluția la scară largă pentru problema schimbărilor climatice

FOTO Prototipul unei case sustenabile și rentabile, pentru situații de criză

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri