O companie din Canada programează bacteriile din resturile de mâncare să se transforme în bioplastic

În curând resturile de mâncare s-ar putea transforma din gunoi în sticle de plastic, echipament medical sau filament tipografic 3D. Un startup din Canada utilizează tehnologii curate pentru a transforma deșeurile de alimente în plastic biodegradabil.

Fondată în 2016, Genecis Bioindustries Inc. este o companie de biotehnologie care folosește „rețete de bacterii” pentru a transforma deșeurile alimentare în polihidroxialcanoați (PHA), un bioplastic de înaltă calitate.

Producătorii pot utiliza bioplastic – care include materiale biologice și biodegradabile din plastic – pentru a crea totul, de la produse durabile de unică folosință și de ambalare la filamente de imprimare 3D, plasticul necesar pentru procesul de imprimare.

„Noi programăm bacteriile pentru a converti deseurile cu valoare redusă în materiale de mare valoare”, a declarat CEO-ul şi fondatorul Luna Yu, o absolventa recentă a Universităţii Toronto Scarborough din cadrul programului Master of Environmental Science.

Genecis speră să aibă succes pe piețele emergente și să catalizeze o schimbare globală către o economie mai ecologică. Acum doi ani, Yu și echipa ei au colectat microorganisme din întreaga lume, inclusiv Guatemala și Costa Rica, pentru a izola 200 de specii noi de bacterii care nu există în alte baze de date.

Un startup din SUA a inventat plasticul biodegradabil care se dizolvă în apă

Bacteriile creează PHA printr-un proces în două etape. În primul rând, bacteriile descompun deșeurile alimentare în blocuri mici de carbon. Ulterior, bacteriile asamblate cu PHA mănâncă carbonul și stochează granulele de bioplastic în propriile celulele înainte de extragerea chimică.

„Modelul nostru de afaceri este acela de a lucra direct cu companiile de gestionare a deșeurilor”, a spus doamna Yu. „Din prima zi, trebuia să avem bacterii super-robuste”.

Prin utilizarea deșeurilor alimentare, Genecis poate reduce costul de producție al peletelor de PHA cu 40% în comparație cu alți producători.

Iar investitorii sunt interesați. Până în prezent, Genecis a strâns aproximativ 870.000 de dolari, din care 280.000 de dolari în prima sa rundă de finanțare și 590.000 de dolari din granturi și concursuri. Compania intenționează să-și extindă linia de producție la Universitatea din Toronto, Banting și Best Center, până în decembrie, pentru a procesa 300 de kilograme de deșeuri alimentare pe săptămână, în creștere de la 80.

Risipa alimentară va crește cu o treime până în 2030 fără măsuri urgente

Apoi, compania intenţionează să mai organizeze o a două rundă de finanţări pentru a strânge fonduri care să asigure construcţia unei fabricii anul viitor.

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri