Numărul haitelor de lupi din Germania continuă să crească, la 150 de ani după extincţie

Populația de lupi din Germania a crescut, potrivit datelor publicate de Agenția Federală pentru Conservarea Naturii (BfN) și Centrul de Documentare și Consiliere al Federației Lupii (DBBW). Numărul haitelor a ajuns la 60, cu 13 mai multe faţă de anul trecut.

Noi informaţii colectate de landurile din Germania relevă de asemenea o creştere a numărului de cupluri, de la 21 la 30, a anunţat joi Agenţia federală pentru conservarea naturii (BfN). Cu un an în urmă, numărul lor era estimat la numai 140 de lupi și 47 de haite.

Cercetătorii, care au numărat lupii analizând fotografii ale capcanelor, fecale de animale și alte urme, au găsit 60 de haite, care trăiesc acum în întreaga țară, ceea ce este cu 13 mai mult de un an în urmă.

”Dezvoltarea pozitivă a populaţiei de lupi din Germania este în contrast uimitor cu tendinţa la nivel mondial care arată o scădere dramatică a biodiversităţii”, a declarat preşedintele BfN, Beate Jessel.

Succesul demonstrează că această specie are de câştigat de pe urma măsurilor de protecţie solide, conform BfN.

Pentru prima oară în peste 150 de ani de când lupii au dispărut din Germania, o haită a fost confirmată în sudul statului Bavaria, a adăugat BfN.

Conviețuind cu lupii, urșii și râșii: campanie internațională de educație pentru copii, lansată la Râșnov

Apariţiile lupilor din Germania sunt concentrate în regiunea centrală a regiunii Lusatia din Saxonia, ajungând până în nord-vestul Brandenburg, Mecklenburg – Pomerania Inferioară, Saxonia-Anhalt şi Turingia, a precizat BfN.

În ultimele luni, fermierii și activiștii au avut păreri diferite în ceea ce privește gestionarea lupilor. Agricultorii susțin că prădătorii au atacat fermele și le-au omorât oile, de la reintroducerea lor în Germania în anul 2000.

Animalele sunt protejate de legi stricte în această țară, deoarece sunt o specie pe cale de dispariție. În consecință, uciderea acestora este interzisă. Dar interdicția a fost ridicată recent pentru o anumită haită care trăiește în pădurile din Lusatia Superioară, la granița cu Polonia, măsură care a declanșat proteste ale activiștilor.

Mulți proprietari de animale și vânători vor permisiunea de a împușca lupi, mai ales dacă animalele lor sunt atacate. Cu toate acestea, activiștii pentru drepturile animalelor și BfN spun că acest lucru nu ar trebui permis.

Comisia Europeană: orice pagubă cauzată de lupi, urși sau râși va fi despăgubită

Ecologiștii spun că gardurile electrice sau câinii de fermă ar putea fi folosite pentru a proteja terenurile agricole, adăugând că, chiar dacă lupii ucid oile, acestea nu reprezintă în mod automat un pericol pentru oameni.

„Nu știm niciun atac asupra oamenilor, deoarece lupii s-au întors în Germania”, a declarat președintele BfN Jessel.

Majoritatea lupilor au fost înregistrați în statele est-germane Brandenburg și Saxonia, iar Jessel spune că, în ciuda multiplicării lor, haitele rămân în nord-estul țării.

Lupii sălbatici au fost eliminați din Germania la sfârșitul secolului al XIX-lea. Dar în 2000, lupii din Polonia vecină s-au mutat spre vest în căutarea unui nou teritoriu și au trecut granița, în Germania.

Traficul rutier este cel mai mare pericol pentru animale: 140 din cei 200 de lupi morți din anul 2000 au murit în accidente rutiere. Din mai 2016 până în aprilie 2017, cinci lupi au fost uciși ilegal.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri