New York. O nouă lege ar obliga clădirile mari să reducă consumul de energie electrică cu 20% până în 2030

După luni de consultări între grupurile de mediu, casele de avocatură, sindicate și reprezentanți ai domeniului imobiliar, a luat naștere la New York o formă de lege care prevede ca imobilele mari să reducă consumul de energie electrică cu 20% până în 2030. Dacă va fi aplicată, legea ar putea stabili un nou standard pentru orașele din toată lumea.

New York. O nouă lege ar obliga clădirile mari să reducă consumul de energie electrică cu 20% până în 2030

Un deputat din New York a anunțat la mijlocul lunii august un proiect de lege care ar reduce consumul de energie electrică în clădirile mari, cele mai mari surse de dioxid de carbon. Potrivit Huffington Post, noua legislație le cere clădirilor mari din orașe să își reducă consumul de electricitate cu 20% până în 2030, precum și stabilirea unui cadru de reducere de până la 40 – 60% până în 2050.

Această măsură, alături de proiectele pentru energia regenerabilă, ar putea ajuta orașul să reducă emisiile care contribuie la încălzirea globală cu 80%. Energia electrică și încălzirea clădirilor sunt responsabile de aproape 70% din poluarea climatică a orașului.

Legislația propusă de consilierul Costa Constantinides, care încă nu este completă, ar transforma metropola printre primele orașe din lume care impune reguli stricte clădirilor deja existente pentru a reduce emisiile care contribuie la încălzirea globală.

Propunerile prezentate în proiectul de lege au provenit dintr-un prim acord fără precedent între grupurile de mediu, casele de avocatură, sindicate și reprezentanți ai domeniului imobiliar.

„Nimeni nu a făcut așa ceva până acum. E ceva total nou”, a declarat Pete Sikora, membrul ONG-ului New York Communities for Change.

Acordul vine după luni de discuții între grupurile de mediu și Real Estate Board of New York (REBNY), o asociație comercială importantă din industria imobiliară. Într-o declarație de presă REBNY a transmis că propunerea este „un cadru de principii” și că recunoaște că „schimbările climatice sunt o problemă a societății”.

„Asta înseamnă că fiecare sector, inclusiv cel imobiliar, trebuie să ajute la rezolvarea problemelor”, a declarat președintele REBNY, John Banks.

Primarul Bill de Blasio a încercat de două ori să impună reduceri de emisii de carbon de la clădirile deținute de firme private, în 2016 și 2017, dar fără rezultat.  Însă, potrivit unui raport al New York Communitiesc for Change, publicat în iunie, primul plan al primarului ar fi scăzut cu doar 7% poluarea climatică a orașului, iar propunerea lui Constantinides, cu 13%.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri