Neozeelandezii își pot alimenta mașinile cu același combustibil cu care se ”alimentează” pe ei înșiși. Brewtroleum e un nou biocombustibil care combină un produs derivat din bere cu benzină normală, informează FastCoexist.com. Materia primă constă în rămășițele de drojdie de bere, care, de obicei, sunt folosite pentru hrana animalelor.
Din rămășițele de drojdie se extrage etanol, care este amestecat cu 90% benzină, pentru producerea unui combustibil bazat, parțial, pe bere. Gull Kingsland, companie care a creat Brewtroleum, produce deja un combustibil similar, folosind resturi de zer și de trestii de zahăr importate din Brazilia.
Brazilia produce cantități imense de trestie de zahpr și proceseaznă deșeurile în combustibil pe bază de etanol. Toate mașinile din Brazilia sunt alimentate acum cu acest mix, a cărui utilizare a fost impusă în mod obligatoriu de la mijlocul anilor 1970. Dar nu orice țară produce atât de multă trestie de zahăr cum produce Brazilia, nici atâta porumb cât în Statele Unite, așa că Noua Zeelandă s-a orientat spre singurul produs omniprezent pe care îl au: berea.
Asociația de Automobile din Noua Zeelandă spune că folosirea a 30 de litri de Brewtroleum pe săptămână ar duce la economii ”de mai mult de 250 de kilograme de emisii de dioxid de carbon anual”.
Sursă foto: Flickr.com
Mai citește și:
Banda adezivă și fosforul, cheia pentru celule solare ultra-subțiri
Prima instalație de producere a bioetanolului din gaze reziduale din Europa