Pe 1 septembrie nava Green Bee, din Parcul Tineretului, si-a oprit motoarele punand capat misiunii din acest an, iar capitanul Raxo si secundul Noni, si-au luat o bine meritata vacanta.
Cei 11.000 de cadeti care i-au trecut pragul in 2013 au paricipat la sute de misiuni de salvare ale Terrei si simulari in care au invatat cat este de important sa protejeze mediul inconjurator si cum sa faca acest lucru singuri sau impreuna cu parintii lor.
Nava Green Bee, cel mai amplu proiect de educatie ecologica, din Romania, initiat anul trecut de Asociatia Green Revolution, impreuna cu Dorna si Mega Image, a fost catalogat drept un proiect unic in Europa de catre Xavier Piesvaux, director general Mega Image.
Proiectul Green Bee este unic in Europa, in opinia mea, si unic chiar in lume. Sunt incantat ca Mega Image este parte a Green Bee si mi se pare fantastic ca in nava spatiala, conceputa cu atata ingeniozitate, copiii imbina jocul cu educatia ecologica. Ceea ce imi place in mod particular la acest proiect, si vorbesc si in numele companiei pe care o reprezint, este faptul ca totul se bazeaza pe educarea si dezvoltarea noii generatii. In lunile urmatoare, mii de copii vor avea oportunitatea sa inteleaga in intregime importanta comportamentului lor pentru planeta”, a declarat, pentru Green Report, Xavier Piesvaux, director general Mega Image.
Proiectul se bazeaza pe tehnica invatarii prin joc si le ofera copiilor, cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani, posibilitatea de a dobandi cunostinte eco si de a-si dezvolta deprinderi prietenoase cu mediul, intr-o maniera atractiva si interesanta pentru ei.
Green Bee are ca obiectiv schimbarea atitudinii fata de mediul inconjurator, printr-o abordare interactiva a ecologiei, si se bazeaza pe tehnica invatarii prin joc. Prin intermediul acestui proiect, cei mici pot dobandi cunostinte despre ecologie si-si pot dezvolta deprinderi responsabile fata de mediul inconjurator, intr-o maniera atractiva si interesanta, calatorind, imaginar, prin spatiu cu nava Green Bee.