Municipiul Turda a început demersurile pentru a primi certificarea „Comunitate Sustenabilă”

Municipiul Turda va trece printr-un proces de evaluare independentă realizat de către România Green Building Council (ROGBC) – Consiliul Român pentru Clădiri Verzi, coordonatorul European Energy Award din România, pentru a putea primi certificarea „Comunitate Sustenabilă”. 

Certificarea „Comunitate Sustenabilă” European Energy Award este un sistem de management al calității și recunoaștere a eforturilor municipalităților și regiunilor, care sprijină autoritățile locale în implementarea de politici privind transparența decizională, comunicarea interdepartamentală, eficiența energetică cât și planificarea pe termen lung.

Între orașele europene care dețin această certificare se numără: Iași, Alba Iulia, Vama Buzăului, Zurich, Basel, Ravensburg, Dunkerque și alte peste 400 de municipalitati.

Municipiul Turda a făcut progrese remarcabile în ultimul timp în ceea ce privește gestiunea politicilor de energie și de climă, mobilitate, planificare și dezvoltare durabilă, arată ROBC, într-un comunicat,

„Începerea demersurilor atestă angajamentul autorităților locale pentru îmbunătățirea calității vieții, competitivității și performanței durabile, iar oamenii vor simți imediat efectele benefice ale grijei față de mediul înconjurător”, precizează ROGBC. 

În cadrul întâlnirii de angajament au participat: primarul Municipiului Turda, Cristian Matei (foto: centru), dr. Dorin Beu (foto: stânga) – președintele RoGBC Transilvania, director de proiect și Andrei Botiș (foto: dreapta) – președintele RoGBC (Consiliul Român pentru Clădiri Verzi).

Prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român care şi-a propus să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, s-a finanţat proiectul „Instituţionalizarea European Energy Award în România”, o schemă de certificare recunoscută la nivel european.

Totodată, prin proiectele UE Orizont 2020 CoME EASY și EXCITE s-a continuat armonizarea European Energy Award cu alte sisteme de evaluare a comunităţilor. Romania Green Building Council cooperează cu Ambasada Confederației Elvețiene din Romania în procesul de implementare a certificării European Energy Award în România, potrivit informațiilor transmise în comunicat.

Primăria Municipiului Turda a primit, în cadrul Galei Green Report, Premiul pentru EXCELENȚĂ PENTRU ORAȘE SUSTENABILE

Citește și: Dr. Beu: Este nevoie de sprijin din partea statului pentru construirea de clădiri fără consum de energie – nZEB

Ing. dr. Petran: Standardul nZEB implică costuri mai mari, dar recuperabile în timp. Avem nevoie de o optimizare a investiției pe termen lung (Interviu) 

spot_img

Ultimele știri