„Stare de bine” înseamnă munca în echipă

stare de bineȘcoala Gimnazială „Principesa Margareta” din București a fost cea de-a patra școală implicată în proiectul “Stare de bine”, inițiat de Asociația Green Revolution, în parteneriat cu Sistemul Coca-Cola România și Billa România. Cei 60 de elevi din clasa a VII-a și a VIII-a au învățat să gătească feluri de mâncare gustoase și hrănitoare de la maestrul bucătar Victor Nemeș și echipa sa, au participat la orele de sport conduse de instructorii WorldClass și au aflat noțiunile de baza ale nutriției cu doctorul Șerban Damian.

Pentru participarea noastră în acest proiect ne-am bazat pe colaborarea noastră cu Green Revolution de pe proiectul anterior (Green Bee – n.r.) unde totul a fost foarte bine, iar copiii au fost foarte încântați și au avut foarte multe de învățat. Legat de <<Stare de bine>> ne-a încântat faptul că se face ceva practic. Învățământul românesc suferă din acest punct de vedere – prea multă informație și nu atât de multe lucruri practice. Sunt în perioada de creștere și au nevoie să știe cum trebuie să se hrănească pentru a crește sănătos, pentru a se dezvolta armonios”, a declarat, pentru Green Report, Nicoleta Popa, consilier educațional Școala Gimnazială „Principesa Margareta” din București.

Victor Nemeș explică ce înseamnă să gătești în siguranță
Victor Nemeș explică ce înseamnă să gătești în siguranță

Proiectul își propune să promoveze un stil de viață sănătos în rândul tinerilor. Elevii cu vârste între 12 și 14 ani, vor afla ce înseamnă o alimentație sănătoasă și echilibrată și vor învăța despre importanța activității fizice în programul zilnic.

Copiii sunt o surpriză din punctul meu de vedere. Nu mă așteptam să se descurce așa bine. Spre surprinderea mea, după ce am trecut evenimentele acestea, mi-am dat seama că show-urile de cooking de la televizor au avut un real succes în rândul copiilor. Încercăm să-i învățăm să facă lucruri bune, sănătoase și rapide”, a spus maestrul bucătar Victor Nemeș.

În România, conform datelor de la Institutul Național de Sănătate Publică, în ultimii 10 ani, numărul de cazuri de obezitate în rândul elevilor s-a dublat din cauza lipsei de educație alimentară și a adoptării obiceiurilor alimentare proaste.

Lecția de nutriție
Lecția de nutriție

Un alt raport arată că 60% dintre copiii și adolescenții din țara noastră nu au un aport adecvat zilnic de fructe și legume. În acest context, proiectul are ca ținta educarea elevilor să adopte un stil de viață sănătos, dar și creșterea conștientizării și oferirea de suport pentru autoritățile din România.

Mesajul va fi transmis și către părinți și profesori, dorind astfel să le creștem interesul pentru o alegere mai bună a alimentelor și conștientizarea importanței acestora, precum și a unei activități fizice adecvate aportului de calorii.

Mișcarea îți dă și ea o "Stare de bine"
Mișcarea îți dă și ea o „Stare de bine”

Proiectul “Stare de bine” va cuprinde în program 10 școli din București și vor fi organizate 5 evenimente în perioada 03 octombrie – 14 noiembrie, la care vor avea acces peste 1.000 de copii.

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri