MOL extinde colectarea uleiului alimentar uzat în 60 de benzinării

Consumul anual de ulei al populației din România este estimat la circa 260.000 de tone

De la lansarea programului, în luna august 2012 aproape 8.000 de litri de ulei alimentar uzat au fost predați de locuitori din diferite orașe din Româniaîn punctele de colectare amplasate în benzinăriile MOL, iar numărul benzinăriilor participante la program va fi extins în , în luna octombrie, până la 60.

La cererea clienților, am continuat să extindem numărul stațiilor participante la programul de colectare a uleiului alimentar uzat, primul de acest fel lansat de un lanț de benzinării din România. Credem că această creștere a gradului de conștientizare a necesității colectării selective a acestui deșeu este cel mai important rezultat al programului, pe lângă volumul important de ulei colectat”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

Programul de colectare a uleiului alimentar uzat de la populație a fost lansat de către MOL România în luna august 2012, inițial în 30 de benzinării și a fost extins în mai multe etape, după ce clienții și-au manifestat interesul în acest sens. Începând cu luna octombrie, s-au alăturat programului 10 noi stații, în orașele Alba Iulia, Baia Mare, Gheorgheni (2), Iași, Pitești, Râmnicu Vâlcea (2), Sibiu și Târgoviște. Astfel, numărul total al benzinăriilor participante la program a ajuns la 60.

MOL România își pune la dispoziție capacitățile logistice și serviciile angajaților în folosul comunității, fără ca acest proiect să genereze vreun câștig material. Compania Biofilter România asigură recipienții pentru colectare și transportul până la o facilitate logistică, unde uleiul uzat este depozitat și purificat, iar ulterior va fi reciclat, ceea ce reduce poluarea mediului”, potrivit reprezentanților MOL România.

Colectarea uleiului alimentar uzat este reglementată doar în cazul restaurantelor, iar consumul anual de ulei al populației din România este estimat la circa 260.000 de tone. Deversarea uleiului uzat în mod necontrolat poate polua masiv apele, întrucât o singură picătură de ulei poate degrada pînă la 1.000 de litri de apă. Acest deșeu este deosebit de nociv pentru mediu, întrucât este o substanță greu degradabilă.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri