Ministerul Economiei vrea sa continue cu restructurarea Hidroelectrica

Ministerul Economiei își dorește să continue restructurarea Hidroelectrica pentru a o transforma într-o companie atractiva pentru listarea la bursă, și se gândește la o cale extraordinare de atac pentru suspendarea deciziei Curții de Apel privind reîntoarcerea în insolvență, a declarat, miercuri, Gabriel Dumitrașcu, șeful direcției de privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie din Ministerul Economiei

Ne vom consulta cu avocații pentru că se pare că avem posibilitatea unei căi extraordinare de atac deoarece vrem să întoarcem decizia Curții de Apel. Vrem ca în vară să listăm compania pe bursa. De asemenea, dacă vom continua în insolvență dorim să continuăm restructurarea companiei ca si cand aceasta va fi listata, astfel încât, după ce va ieși din insolvență, Hidroelectrica să fie atractivă pentru investitorii la bursă”, a spus Gabriel Dumitrașcu.

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, Sucursala București în calitate de administrator unic și societate de administrare a investițiilor Fondului Proprietatea a anunțat că Hidroelectrica reintră în starea de organizare, iar fostul administrator judiciar este repus în funcție cu efect imediat.

Curtea de Apel București (…) a casat hotărârea inițială a Tribunalului București prin care procedura reorganizării judiciare a Hidroelectrica a fost închisă pe motive de procedură. În consecință, dosarul va fi trimis judecătorului sindic pentru rejudecarea cauzei. Astfel, societatea se intoarce în stare de reorganizare, iar fostul administrator judiciar (Euro Inso – n.r.) este repus în funcție cu efect imediat”, se arată într-un comunicat al Fondului Proprietatea.

Potrivit acestuia, Curtea de Apel a mai casat și trimis judecătorului sindic pentru rejudecare două alte dosare, primul introdus de Hidroelectrica împotriva unei hotărâri a judecătorului sindic prin care s-a admis o creanță a Termolectrica, iar al doilea, introdus de Elsid Titu împotriva unei hotărâri a judecătorului sindic prin care nu s-a admis o creanță în cuantum de aproximativ 13 milioane RON, ca urmare a aplicării clauzei de forță majoră în 2011.

Listarea pe bursa amânată cel puțin un an

Remus Vulpescu, fost membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA, a declarat marți, la DIGI 24 că listarea la bursa din București și Londra nu mai poate fi luată în discuție, cel puțin în cursul acestui an.

Hidroelectrica s-a întors în insolvență în urma unei pronunțări de către Curtea de Apel București a hotărârii de admitere a unor recursuri a căror pronunțare fusese amânată pentru astăzi (marți n.r). În principal ele sunt cunoscute publicului ca recursurile “băieților deștepți” la hotărârea de închidere a procedurii. Judecătorul sindic al Tribunalului București închisese procedura, Hidroelectrica ieșise din procedura insolvenței, era liberă să implementeze management profesionist, era liberă să se dezvolte, era liberă să investească, era liberă să se listeze pe bursa de la București și pe cea de la Londra”, a explicat Vulpescu.

spot_img

Ultimele știri