Ateliere Fără Frontiere a împlinit șase ani de activitate ai atelierului de inserție, șase ani în care a contribuit la reducerea deșeurilor de electronice prin reciclarea componentelor IT și donarea calculatoarelor reciclate către școli și asociații. A reușit, de asemenea, să reducă cantitatea de bannere publicitare uzate prin reciclarea și transformarea lor în genți și accesorii. În același timp, AFF a reușit să ofere un loc de muncă pentru sute de persoane defavorizate și a integrat zeci de oameni pe piața muncii.
Din 2009 și până acum au fost create oportunități de angajare pentru 148 de persoane în dificultate, care au lucrat sau lucrează în continuare în cadrul celor trei unități de producție iar 41 dintre ei au găsit un loc de muncă stabil pe piața convențională a muncii.
De la înființare și până acum, asociația a donat 8051 de calculatoare complete ce au ajutat la înființarea a peste 1550 de laboratoare IT în cadrul cărora 243,340 de beneficiari participă la proiecte educaționale, de instruire sau reintegrare socială prin unelte informatice. Acestea au fost realizate prin programul de donații Assoclic dar și prin alte programe de solidaritate digitală dezvoltate alături de companii responsabile. Numai în 2014 au fost donate 1890 de calculatoare complete pentru beneficiari care altfel nu ar avea acces la IT&C.
,,În 2014 am consolidat ce am reusit să concretizam în 2013: activitățile economice au reprezentat 42% din bugetul asociației, lucram pe termen lung cu salariații în inserție, majoritatea din care au rămas în parcursul de inserție în atelier. Mai mult, am continuat să construim relații de lungă durată cu companiile responsabile care ne sprijină și ne cumpară din ce în ce mai multe produse și servicii de economie socială realizate de persoanele în mare dificultate angajate în atelierul de inserție”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fără Frontiere.
Ateliere Fară Frontiere este o asociație română non-profit de inserție a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor marginalizate sau excluse, lupta împotriva risipei și a poluării prin reutilizarea și reciclarea deșeurilor și solidaritatea cu proiecte educaționale prin donarea de echipamente IT.
Puteți citi și:
Sacoșe Remesh realizate din material publicitar reciclat
Alba Iulia colectează hârtia pentru reciclare cu două cargobiciclete