Municipiul Miercurea Ciuc trebuie sa-si dubleze suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor, pentru a atinge standardele impuse de Ministerul Mediului.
Viceprimarul municipiului, Antal Attila, a declarat ca in prezent orasul dispune de 11 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor si in urmatorii cinci-sase ani trebuie sa se ajunga la 20 de metri patrati.
Compartimentul de specialitate al primariei a elaborat mai multe programe de reabilitare a spatiilor verzi si de construire a unora noi.
"Dorim sa construim spatii verzi asa cum scrie in manualul gradinarului", a spus Antal Attila, care a recunoscut ca unele suprafete ce figureaza acum in documente ca spatii verzi sunt, de fapt, ocupate cu garaje sau sunt lasate in paragina.
Potrivit sursei citate, se lucreaza la un proiect de reabilitare a spatiilor verzi din Piata Cetatii, cu fonduri de la Ministerul Mediului, se intentioneaza modernizarea Parcului central, iar atunci cand sunt reparate drumurile se va pune accent si pe plantarea de copaci si flori.
De altfel, in aceasta perioada, comisarii Garzii de Mediu Harghita verifica daca administratiile locale au elaborate programe de crestere a suprafetelor de spatiu verde pe cap de locuitor.
Seful Garzii de Mediu Harghita, Abos Gabriel, a declarat ca atat municipiul Miercurea Ciuc, cat si celelalte primarii din judet, sunt preocupate de acest aspect, dar exista cazuri in care suprafata prevazuta de lege este foarte greu de atins.
Abos a dat exemplul orasului Balan, care nu dispune de suprafete proprii pentru amenajarea de spatii verzi, iar densitatea populatiei este foarte mare, motiv pentru care standardul nu poate fi atins.