“Manzul mutilat in satul Drajna de Jos, Prahova, a fost operat de medicii Vier Pfoten, care asteapta recuperarea acestuia in maxim o luna. Interventia i-a salvat insa viata, iar animalul va putea fi dat spre adoptie”, se arata intr-un comunicat al fundatiei.
La inceputul saptamanii, fundatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten a fost alertata cu privire la faptul ca trei cai apartinand unei familii din Drajna de Jos au fost mutilati. O echipa s-a deplasat de urgenta la locul incidentului, constatand ca cei trei cai sunt in stare grava.
Manzul, caruia medicul veterinar local nu ii dadea nicio sansa, a fost preluat de echipa Vier Pfoten pentru a incerca sa-l salveze si adus la un club de echitatie din Corbeanca. Jake a fost, iar acum se afla in stare buna.
“Deoarece starea de sanatate a celorlalti cai maturi s-a inrautatit pe parcursul saptamanii, echipa de medici a ajuns din nouin satul Drajna de Jos, pentru a le oferi ingrijiri de urgenta. In cazul calului Cezar, medicul Ovidiu Rosu a intervenit chirurgical. Schila si Cezar vor ramane in ingrijirea proprietarilor, iar Vier Pfoten le va oferi in continuare tratamentul postoperator necesar pana la insanatosire”, potrivit aceluiasi comunicat.
Fundatia sprijina proprietarii in demersurile juridice
Totodata, reprezentantii fundatiei vor sprijini proprietarii cailor in demersurile juridice pentru ca aceasta fapta sa nu ramana nepedepsita.
"Vrem ca astfel de fapte regretabile sa nu se mai intample, iar cei care se gandesc sa mai faca asa ceva sa fie constienti de consecintele legale ale actiunilor lor. Fundatia Vier Pfoten face un apel catre politie si autoritatile locale sa depuna toate eforturile pentru descoperirea si pedepsirea autorului acestor cruzimi, care ar putea recidiva oricand", a declarat Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte Vier Pfoten.
Vier Pfoten este o organizatie nonguvernamentala, nonprofit cu sediul central la Viena, al carei scop este de a imbunatati legislatia si conditiile de viata ale animalelor de ferma, salbatice, de companie sau fara stapan. In Romania, fundatia desfasoara campanii de sterilizare si returnare in comunitate a animalelor fara stapan, proiecte de terapie asistata de animale, proiecte educationale in scoli, campanii dedicate animalelor salbatice din gradinile zoologice si circuri, salvarea ursilor tinuti in captivitate sau protejarea cailor salbatici din Grindul Letea.