Lego a lansat primele piese sustenabile de plastic din plante. Până în 2030 vrea să folosească doar surse sustenabile – VIDEO

Producătorul de jucării danez LEGO are ambiții mari pentru programul său de sustenabilitate: până în 2030, compania intenționează să producă majoritatea produselor și ambalajelor sale folosind materiale ecologice sau surse reciclate de materie primă.

lego piese sustenabile
©Maria Tuxen Hedegaard/Lego

În 2018, compania și-a făcut primul pas spre atingerea acestor obiective prin introducerea blocurilor din plastic fabricate din materiale pe bază de plante – în formă de plante, cum ar fi frunze, tufișuri și copaci. Compania a anunțat introducerea unor blocuri LEGO durabile în luna martie a acestui an.

De la 1 august, acestea sunt disponibile clienților din anumite țări. Setul „Plante din plante” va fi inclus gratuit pentru toate achizitiile de peste 40 de dolari din magazinul oficial LEGO din Marea Britanie, Germania şi Austria, între 1 august si 17 august, precum si in Statele Unite si Canada între 1 august și 14 august.

Elementele setului vor apărea și în alte seturi de blocuri pe parcursul anului 2018, potrivit Business Insider Polska.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CseIzpf9llw&w=560&h=315]

Blocurile noi LEGO sunt confecţionate din polietilenă în proporţie de 98%, obținută din trestie de zahăr.

Utilizarea materialului plastic din trestie de zahăr este în conformitate cu liniile directoare ale partenerului LEGO World Wildlife Fund (WWF), dar blocurile LEGO nu sunt încă biodegradabile.

„La Lego vrem să avem un impact pozitiv asupra lumii înconjurătoare și muncim din greu să facem jucării de calitate pentru copii folosind materiale sustenabile. Acesta este un mare prim pas pentru angajamentul nostru ambițios de a construi toate cărămizile Lego folosind materiale sustenabile”, a declarat în luna martie Tim Brooks, vicepreședinte responsabil de mediu la grupul LEGO.

Anul trecut, Lego a introdus ambalaje sustenabile din pastă de hârtie pentru calendarul Lego Advent, pentru a reduce deșeurile de plastic.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri