“Planta uriasa”, in Gradina Botanica

Gradina Copiilor, amenajata sub forma unei plante uriase, este un spatiu dedicat educatiei ecologice de tip „learning-by-playing” si va deveni, de maine, cel mai nou sector al Gradinii Botanice Bucuresti.

Dupa ianugurare, copiii se vor putea plimba in interiorul plantei uriase prin Radacina, vor parcurge Tulpina sinuoasa pana la Frunza, vor poposi sub petalele Florii sau vor juca eco-sotronul in casuta semintelor, Fructul. Fiecare parte a plantei este un loc special de educatie prin joc.

Copacii cazutii, reutilizati in Gradina Copiilor

“<Planta uriasa> este un spatiu amenajat in Gradina Botanica pe o suprafata de 1.800 de metri patrati si este construita din plante sau din copaci cazuti, adunati din Gradina Botanica. Acesti copaci, reutilizati pentru amenajarea spatiului dedicat educatiei ecologice, ar fi ajuns oricum la tocator. Proiectul Gradina Copiilor are o valoare de 17.000 lei, dintre care 8.000 lei reprezinta contributia MOL, sub forma de sponsorizare”, a declarat, pentru Green Report, Anca Anton, coordonator proiect Gradina Copiilor.

Gradina Copiilor este un proiect realizat de Asociatia Team Work in parteneriat cu Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, prin programul de finantare "Spatii Verzi Urbane 2012", initiat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania.

MOL, sponsor al proiectului prin programul “Spatii verzi”

MOL Romania finanteaza cu 8.000 de lei, prin programul “Spatii Verzi”, proiectul “Gradina Copiilor”, derulat de Asociatia Team Work, in parteneriat cu Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii Bucuresti.

“Copiii trebuie invatati sa respecte natura inca de la cele mai fragede varste, iar impactul pe care acest tip de proiecte il au asupra lor este unul pozitiv . Tocmai de aceea, ne-am propus intarirea aspectului educational al programului <Spatii Verzi>. Pentru componenta <Spatii Verzi Urbane>, fondurile puse la dispozitie in acest an sunt mai mari decat in editiile precedente”, a declarat, pentru Green Report, Adina Ionescu, PR&BrandBuilder MOL Romania.

Este cel de-al saptelea an de colaborare si cel de-al doilea an in care Asociatia Team Work si Gradina Botanica Bucuresti realizeaza impreuna un proiect de educatie ecologica prin Spatii Verzi Urbane.

In 2011 proiectul Gradina Bunicii, constand in amenajarea unei gradini romanesti traditionale in Gradina Botanica, a obtinut premiul si trofeul „Spatii Verzi MOL 2011” pentru originalitate si rezultate spectaculoase.

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri