KPMG, cu 16% mai puține emisii în 2014. Ce alte performanțe de sustenabilitate a înregistrat compania

În 2014, KPMG România și-a diminuat cu 16% emisiile de gaze cu efect de seră aferente întregii sale activități, chiar dacă cele corespunzătoare transportului au crescut. De asemenea, și-a scăzut consumul de electricitate și a generat mai puține deșeuri per total, deși a aruncat mai multă hârtie. Sunt doar câteva dintre performanțele de sustenabilitate prezentate în cel mai recent raport non-financiar, corespunzător anului 2014.

12_11_kpmg_lead

KPMG România și-a publicat recent cel de-al treilea raport de sustenabilitate. Pentru prima dată, acesta a fost efectuat conform standardului GRI G4. Totodată, compania menționează că s-a consultat cu peste 150 de stakeholderi din interiorul companiei și din exterior, pentru a identifica aspectele considerate relevante de către aceștia, pentru a le evalua și a le comunica.

12_11_kpmg_stakeholderi_th

Raportul prezintă performanțele non-financiare ale KPMG România în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2014, în următoarele 4 domenii: comunitate, mediu, angajați și piață.

Comunitate

12_11_kpmg_voluntariat_2KPMG s-a implicat în dezvoltarea comunității, prin desfășurarea unor activități în cadrul unei școli din București, prin organizarea unor evenimente de voluntariat și de team-building pentru angajați, în sprijinul Fundației KPMG, dar și prin implicarea în activități organizate de peste 25 de ONG-uri, precum United Way, Teach for Romania, Inocenti, Touched, Valentina, Providenta, Feed The Children, Ateliere Fără Frontiere și Fundația Principesa Margareta a României.

În plus, a organizat sesiuni de consiliere profesională pentru elevi de liceu și și-a încurajat angajații să participe la activități sportive precum Campionatul de Fotbal al companiei, meciuri de tenis sau Maratonul Internațional București.

Cu toate acestea, în 2014, valoarea serviciilor pro-bono oferite de angajați a fost mai mică decât cea din 2013. La fel și numărul de ore dedicate de aceștia.

12_11_kpmg_voluntariat

Mediu

În 2014, KPMG și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 16% față de 2013, în principal datorită unui consum mai mic de gaz și combustibil. Emisiile rezultate din transport au fost însă mai mari.

12_11_kpmg_transport

În ceea ce privește consumul de electricitate, acesta a fost cu 6% mai mic decât în 2013. La nivel global, compania și-a asigurat 27% din energia consumată din resurse regenerabile, cu 5% mai mult decât în 2010.

Gestiunea deșeurilor este un alt aspect evaluat de KPMG. În 2014, compania a generat 237.6 tone de deșeuri, față de 274.9 tone în 2013. Consumul de hârtie a crescut însă cu 31%, iar cel de apă a scăzut cu 3%.

12_11_kpmg_deseuri

Pe partea de mediu, angajații companiei s-au implicat în acțiuni de curățenie (organizate de Let’sDoIt, Romania!), plantări de copaci și organizarea unui concurs de fotografie de Ziua Mediului.

Angajați

În 2014, numărul de angajați a crescut de la 630 la 764. În ceea ce privește egalitatea de gen, trebuie menționat faptul că peste 62% dintre angajații KPMG sunt femei.

Compania a organizat pentru aceștia mai multe sesiuni de training decât în 2013. În medie, angajații au putut beneficia anul trecut de 41.15 ore de formare, față de 40.81 – cu un an înainte. Femeile au participat la mai multe cursuri decât bărbații.

12_11_kpmg_traingin

Piață

În 2013, KPMG a inițiat împreună cu OMV Petrom un program de educare pentru autorități locale, pentru a le ajuta să acceseze mai ușor oportunități de finanțare. În 2014, a organizat 3 cursuri, pe tema accesării fondurilor europene, cheltuirii eficiente a bugetelor publice și project management.

De asemenea, a finanțat o gală de premiere a UNITER și a acordat burse pentru studenți de la Academia de Studii Economice București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea de Vest din Timișoara.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri