Kaufland Romania: Punga din hartie reciclata intra in Cartea Recordurilor

Kaufland Romania a doborat recordul mondial pentru cea mai mare punga de cumparaturi din lume realizata din hartie reciclata, intrand astfel in Cartea Recordurilor.

Reprezentantul Guinness World Records Raymond Marshall, prezent la evenimentul de “dezvelire” a pungii gigant din parcarea magazinului Kaufland Colentina, a omologat performanta datorita inaltimii de 6,62 metri si latimii de 4,18 metri. Construirea pungii a durat 5 zile si s-au consumat 70 de kilograme de hartie reciclata. Recordul anterior a fost stabilit in Germania.

Aceasta actiune face parte dintr-o campanie prin care Kaufland isi propune sa contribuie la crearea unei constiinte eco in randul consumatorilor romani si sa ii faca pe acestia sa renunte la pungile de plastic de unica folosinta. Ea este sustinuta de mai multe actiuni punctuale care se desfasoara de-a lungul lunii mai, declarata LUNA VERDE, in magazinele Kaufland din toata tara. Statisticile arata ca romanii folosesc anual peste 5 miliarde de pungi de plastic. O punga de plastic este folosita timp de aproximativ 20 de minute, dar se degradeaza in circa 400 sau chiar 500 de ani.

“In spatele laturii spectaculoase a obtinerii acestui record mondial, se ascunde dorinta noastra de a trage un semnal de alarma in chestiuni legate de protectia mediului. Traversam vremuri care nu au precedent in istorie si toti – indiferent daca suntem agenti economici sau simpli cetateni – trebuie sa ne schimbam radical perspectiva din care privim lucrurile”, a declarat Patricia Dragan, director Financiar si Administrativ al Kaufland Romania.

La eveniment au participat reprezentanti ai Garzii Nationale de Mediu, ai Ecorom si ai organizatiei non-guvernamentale de protectia mediului ViitorPlus, organizatie care a primit din partea Kaufland Romania o donatie de 100.000 de RON.

Banii donati de Kaufland vor fi folositi pentru impadurirea unui lot de pamant de 6 hectare din Comuna Valcelele, judetul Calarasi. Acest judet este unul dintre cele mai slab impadurite 4 judete ale tarii (4% rata de impadurire, comparativ cu 20% media recomandata pentru campie).

Foto: www.capital.ro

spot_img

Ultimele știri