Kaufland România a fost desemnată de Asociația Recolamp ca fiind „Cea mai responsabilă companie cu privire la gestiunea deșeurilor de echipamente de iluminat în 2015”.
În 2015, Recolamp a colectat și reciclat 658 de tone deșeuri din surse și corpuri de iluminat în numele celor 185 de producători pe care îi reprezintă. Cantitatea de deșeuri gestionată a reprezentat 43% din ceea ce au pus pe piață aceștia, îndeplinidu-se astfel ținta europeană ce le revine.
Un segment foarte important de generatori de deșeuri sunt, fără dubiu, lanțutile de retail. Acest segment acordă o atenție deosebită iluminatului de calitate, el jucând un rol important în relaționarea cu clientul și exepriența sa din timpul realizării cumpărăturilor. Astfel, în 2015, am colectat 24.462 de kilograme de surse de iluminat de la 198 de magazine din întreaga țară. Partenerul care ne-a predat cele mai multe deșeuri respectiv, 6.800 de kilograme, a fost Kaufland România”, a declarat Roxana Șunică, director marketing, Recolamp.
Colaborarea cu Recolamp este gratuită, organizația asigurând preluarea prin colectori autorizați a deșeurilor. Cantitatea minimă este de 20 de kilograme sau 100 de bucăți pentru becuri și/sau tuburi fluorescente, precum și de minim 50 de kilograme pentru deșeurile de corpuri de iluminat.
Echipamentele arse pe care noi le preluăm provin fie de la populație, fie de la mari generatori de deșeuri, exemplu: firme care se ocupă de iluminatul stradal, intituții publice, clădiri de birouri, intreprinderi. Sunt peste 12.000 de astfel de puncte de colectare în întreaga țară – o infrastructură dezvoltată de Recolamp în cei 8 ani de activitate. Toți au primit de la noi, în mod gratuit, containere specializate pentru gestiunea conformă a becurilor, neoanelor și corpurilor de iluminat arse”, a mai spus Șunică.