Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Jurnalul National: Stingacii de organizare la Marea debarasare

Anuntata ca un mare eveniment si popularizata ca atare, campania „Marea debarasare” arata ca are multe probleme. In ciuda eforturilor media, auto­ritatile nu sint pregatite pentru evenimentul de astazi.

O furibunda campanie me-dia­tica a fost lansata in aceasta saptamina de Mi­nisterul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Machete publi­citare, articole in presa, reclame la televizor anuntau romanii ca in aceasta simbata sint asteptati sa coboare in fata casei electronicele pe care nu le mai folosesc, astfel incit acestea sa fie ridicate de firmele de salubritate. A fost pus la dispozitia romanilor si un site al campaniei. Cu toate acestea, oamenii nu stiu prea multe despre aceasta campanie. Cit despre autoritati, nici ele nu sint atit de sigure cind vine vorba sa-i infor­meze pe cetateni.

SEMNALE. Am primit la redactie sesizari ale cetatenilor cu privire la stingaciile campaniei. Majoritatea celor care ne-au contactat au reclamat faptul ca nu au inteles prea bine de la autoritati daca si in zonele in care locuiesc ei vor veni echipele firmelor de salubritate. „Am incercat sa aflu daca la mama mea in Giulesti va veni cineva sa ia electrocasnicele. Am acolo mai multe obiecte. Voiam sa arunc si un vechi aragaz, dar nu stiam daca intra in aceste categorii, pentru ca nu e electric. De pe site nu m-am putut lamuri, asa ca am sunat la numerele de telefon afisate. Mi-au raspuns niste doamne care m-au pasat de la un birou la altul, pentru ca in final sa imi recomande sa ma adresez Mi­nisterului Mediului. Nu e normal asa ceva”, ne-a spus unul dintre cititorii care ne-au contactat. Surse din Ministerul Mediului au precizat pentru Jurnalul National ca astfel de scapari este normal sa apara, pentru ca „Marea deba­ra­sare” este un proiect aflat inca la inceput. Oficialii au declarat ca au avut foarte multe de invatat de la precedenta editie a evenimentului si ca pe viitor vor avea grija sa imbunatateasca felul in care se desfasoara campania. Un lucru care se va schimba in comparatie cu prima editie este acela ca se vor forma echipe mixte de jandarmi si comisari ai Garzii de Mediu, care sa patruleze in orasele in care are loc actiunea. In acest fel se incearca evitarea situatiilor in care deseurile electrice si electronice lasate la tomberoane sint luate de persoanele nevoiase, in special romi, pentru valorificarea componentelor metalice.

CATEGORII. Lista deseurilor care pot fi scoase in strada este urmatoarea: frigidere, congelatoare, masini de spalat rufe, uscatoare de haine, masini de spalat vase, masini de gatit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de incalzit, radiatoare electrice, ventilatoare, aparate de aer conditionat, aspiratoare, aparate de curatat covoare, aparate de cusut, tricotat, tesut si alte prelucrari ale textilelor, fiare de calcat, aparate de prajit piine, friteuze, masini de macinat cafea, filtre de cafea si echipamente de deschis sau sigilat recipiente ori ambalaje, cutite electrice, aparate de tuns parul, uscatoare de par, periute de dinti electrice, aparate de ras, aparate pentru masaj si alte aparate de ingrijire corporala, ceasuri desteptatoare, ceasuri, cintare, unitati centrale, minicalculatoare, imprimante, calculatoare, fotocopiatoare, masini de scris electrice si electronice, calculatoare de buzunar, faxuri, telexuri, telefoane, roboti telefonici, aparate de radio, televizoare, camere video, aparate de inalta fidelitate, amplificatoare, instrumente muzicale, masini de gaurit, ferastraie, masini de cusut, echipamente industriale, trenuri electrice sau masini de cursa in miniatura, console portabile, jocuri video.

spot_img

Ultimele știri