Industria laptelui si guvernul din Marea Britanie au prezentat planurile de crestere a utilizarii materialelor reciclate pentru ambalaje, dezvoltarea noilor cai de manevrare a deseurilor si de reducere a impactului asupra mediului a industriei laptelui, informeaza GreenBiz.
Harta Laptelui a fost creata de catre mandatarii industriei si Departamentul pentru Mediu, Alimente si Afaceri Rurale. Planul prevede o crestere importanta a cantitatii de plastic reciclat din recipientele de lapte, inlocuirea a 10% din plasticul din materia prima cu plastic reciclat pana in 2010, 30% pana in 2015 si 50% pana in 2020. Sticlele din plastic reprezinta 80% din ambalajele pentru lapte.
Inlocuirea a 50% din plasticul virgin cu plastic reciclat va preveni utilizarea a aproximativ 50 milioane de kilograme de materie prima.
Planul mai trateaza dezvoltarea metodelor mai curate pentru manevrarea deseurilor, cresterea utilizarii energiei regenerabile, reducerea consumului de apa si tinta de zero deseuri la gropile de gunoi.
Planul prevede crearea facilitatilor centralizate pentru digestie anaeroba, un proces prin care microorganismele distrug deseurile organice si alte materiale biodegradabile. Facilitatile vor procesa deseuri alimentare si lactate si vor preveni emisiile de gaze de la gropile de gunoi.
Prin inlocuirea a 40% din energia consumata cu energie regenerabila, fermele planuiesc sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 20-30% pana in 2020, comparativ cu nivelurile inregistrate in 1990.